Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zeleninové kari

Lahůdka, která vás přímo nabije vitaminy a vlákninou.

Vydání: 2005/1
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
P
Zelenina Asijská

Ingredience

    • 1 lžíci olivového oleje
    • 1 velkou cibuli, nakrájenou na silná kolečka
    • 1 stroužek česneku, rozdrcený
    • 1 velké jablko, oloupané, zbavené jádřince  a nakrájené na kousky
    • 3 lžíce červené kari pasty (např. Thai-choice)
    • 1 tykev, patizon nebo  cuketu, oloupané a nakrájené na kousky
    • 2 velké mrkve, nakrájené  na silné plátky
    • 1 malý květák (asi 500 g), rozebraný na kousky
    • 200 g tuřínu, pokrájeného na kousky
    • 400 g konzervovaných loupaných krájených rajčat
    • 430 ml horkého zeleninového vývaru z kostky
    • 4 lžíce nasekané petrželky nebo koriandru
    • 150 g nízkotučného bílého jogurtu
    • sůl a pepř

Příprava jídla

V hrnci rozpalte olej, vsypte cibuli, česnek a jablko. Za občasného míchání restujte 5–8 minut. Přidejte kari pastu.

2 Přidejte čerstvou zeleninu, rajčata a vývar. Vmíchejte tři lžíce petrželky. Přiveďte k varu, snižte plamen, přiklopte a půl hodiny duste.

3 Vařte odkryté ještě 20 minut, až pod zeleninou zbude jen trocha šťávy. Osolte a opepřete.

4 Zbytek petrželky vmíchejte do jogurtu a na talíři jím zalijte kari. Podávejte s prohřátými nebo opečenými chlebovými plackami.

Obměna:
Libovolně kombinuj­te zeleninu: brambory, brokolici, kedlubny, papriky…
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Je skvělé, ale jeho chuť byla rpo mě moc pálivá, výborné je s bramborami.
Obrazek uzivatele
zeleninové kari bylo výtečné, výborné bylo s kuskusem a ještě lepší s čínskými nudlemi.
Obrazek uzivatele
Opravdu výborné, ideální pro milovníky pálivých jídel, manžel byl nadšený. Vřele doporučuji.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/05, str.74

Přidat komentář