Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Slaný koláč s cuketou a mozzarellou

Jednoduché jídlo, které uchvátí vás i vaše děti!
Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
30 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 20 minut
P
Koláč Britská

Ingredience

    • 2 lžíce rajčatové pasty (například značky Alnatura z dm drogerie nebo od Valfrutty)
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • 380 g listového těsta, rozváleného
    • 125 g mozzarelly, natrhané na kousky
    • 100 g žampionů, nakrájených na plátky
    • 1 cuketa, nakrájená na tenká kolečka
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 2 lžičky sušeného oregana
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení

Příprava jídla

Troubu zahřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Smíchejte rajčatovou pastu a česnek. Těsto dejte na plech a označte si vrypem obdélník zhruba jeden centimetr od okraje. Těsto uvnitř obdélníku propíchejte vidličkou, pak potřete rajčatovou směsí.

Pokryjte sýrem, houbami a cuketou, zakapejte olivovým olejem, posypte oreganem, lehce osolte a opepřete. Pečte dvacet minut, aby se těsto zvedlo a zezlátlo. Nakrájejte a podávejte se zeleným salátem.

NĚCO NAVÍC: Těsto můžete potřít a obložit pár hodin dopředu a uchovat v lednici. Před pečením ho zakapejte olejem a posypte oreganem, solí a pepřem.


Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

20 jídel do krabičky

Přidat komentář