
Nepečený jablkový dort
Snadný a rychlý dezert, který budou milovat hlavně děti. Vždyť je to vlastně pudink!
Vydání: 2008/9
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 kg jablek, oloupaných a pokrájených na kostky
- 8 lžic krystalového cukru
- 2–3 hřebíčky
- 2 balíčky vanilkového pudinku v prášku
- 1 balíček dětských piškotů
- 2 lžičky citronové šťávy
- 200 ml smetany ke šlehání k podávání
Příprava jídla
1 Jablka zalijte 200 ml vody, oslaďte, přidejte hřebíčky a citronovou šťávu a přiveďte k varu. Vařte pět minut, vyjměte hřebíček, pak hmotu párkrát projeďte šťouchadlem na brambory tak, aby některá jablka byla rozdrcená a některá ještě pevná. Pudink rozmíchejte v 400 ml studené vody a vlijte do jablečné směsi. Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte dvě minuty. Dortovou formu vypláchněte studenou vodou, vyložte vrstvou piškotů, zalijte třetinou jablečné směsi a stejným způsobem vytvořte další vrstvy. Nechte ztuhnout, vychladnout, opatrně vyklopte a podávejte s čerstvě ušlehanou smetanou.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Pavla Brůžková
27. Srpen 2015 13:38
Je to moc dobré, nejtěžší část tohoto receptu je najít a vylovit hřebíček. Doporučuju mělčí, širší hrnec. Tam se to hledá líp :-)