Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nepečený jablkový dort

Snadný a rychlý dezert, který budou milovat hlavně děti. Vždyť je to vlastně pudink!

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
125 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Dort Ostatní

Ingredience

    • 1 kg jablek, oloupaných a pokrájených na kostky
    • 8 lžic krystalového cukru
    • 2–3 hřebíčky
    • 2 balíčky vanilkového pudinku v prášku
    • 1 balíček dětských piškotů
    • 2 lžičky citronové šťávy
    • 200 ml smetany ke šlehání k podávání

Příprava jídla

Jablka zalijte 200 ml vody, oslaďte, přidejte hřebíčky a citronovou šťávu a přiveďte k varu. Vařte pět minut, vyjměte hřebíček, pak hmotu párkrát projeďte šťouchadlem na brambory tak, aby některá jablka byla rozdrcená a některá ještě pevná. Pudink rozmíchejte v 400 ml studené vody a vlijte do jablečné směsi. Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte dvě minuty. Dortovou formu vypláchněte studenou vodou, vyložte vrstvou piškotů, zalijte třetinou jablečné směsi a stejným způsobem vytvořte další vrstvy. Nechte ztuhnout, vychladnout, opatrně vyklopte a podávejte s čerstvě ušlehanou smetanou.
 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oběd s jablky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Cukr (dala jsem 5 lžic) jsem rozpustila na kousku másla a nechala ho mírně zkaramelizovat, pak jsem vsypala jablka, rychle promíchala a dál postupovala podle receptu. Přidala jsem do receptu skořici a pudink jsem rozmíchala ve 200 ml vody a 200 ml ananasového džusu - lze asi použít jakýkoli džus, tento jsem měla zrovna doma.

Je to moc dobré, nejtěžší část tohoto receptu je najít a vylovit hřebíček. Doporučuju mělčí, širší hrnec. Tam se to hledá líp :-)

Přidat komentář