Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Schwarzwald

Popis receptu: 
Klasika
Autor: Lucie Vránová
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 16
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Piškot: 6 vajec 175 g cukru 150 g polohrubé mouky 90 g másla 140 g čokolády Náplň: 750 g vypeckovaných kompotových višní /několik si necháme na ozdobu/ 80 g cukru 1/2 lžičky skořice 2 vrchovaté lžíce škrobové moučky lžíce vody 6 lžic višňového džemu 3 lžíce višňové pálenky /nemusí být nutně višňová/ 3/4 l smetany ke šlehání 1 - 2 lžíce cukru

Příprava jídla

Piškot: máslo rozpustíme na mírném ohni, ze žloutků a cukru ušleháme ve vodní lázni hustý krém, na který prosíváme mouku - nemícháme, přilijeme vlažné rozpuštěné máslo a čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni, přidáme 1/3 sněhu a opatrně vmícháme do těsta, pak přidáme zbývající sníh a opět obracením vmícháme do těsta. Hmotu nalijeme ihned do formy vytřené máslem a vysypané hrubou moukou. Náplň: višně povaříme s cukrem a skořicí, přidáme škrobovou moučku smíchanou s vodou a necháme za stálého míchání jednou vzkypět. Višňový džem a pálenku hladce utřeme a potřeme jím jeden plát, přiložíme druhý plát a posázíme povařenými višněmi. Ušleháme tuhou šlehačku se 3 ztužovači a cukrem a polovinu naneseme na višně. Zakryjeme posledním plátem a potřeme vrstvou zbývající šlehačky. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami a višněmi.
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
I při velmi pozorném a opakovaném čtení jsem nenašla pečení korpusu - při jaké teplotě a jak dlouho.Také schází, jak s upečeným korpusem máme dále pracovat. Sice to následně vyplývá při dokončování dortu, ale začínajícím cukrářům zde mnohé chybí. Přeji radost při tvoření a dobré mlsáníčko.
Obrazek uzivatele
Teď jsem dort upekla, vyskočil jen málo, určitě to není na dvě prokrojeni. Opravdu tam nechybí kypřící prášek? Bohužel pozdě jsem se podívala na jiné recepty, kde byl. A bylo by fajn používat čárky.
Obrazek uzivatele
Dobrý den, paní Strunz,
bohužel se jedná o čtenářský recept, který jsme tedy v redakci netestovali a za jeho správnost tak nemůžeme ručit :-(. Ovšem i my máme recepty na piškot i bez kypřicího prášku, tudíž nutně chybět nemusí. O nadýchanost by se v tomto případě asi mělo postarat dokonalé našlehání žloutků i bílků. Prášek je ovšem pochopitelně sázka na jistotu, takže určitě neuděláte chybu, když ho příště trochu přidáte.
Mějte se krásně, redakce Apetitu

Přidat komentář