Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažená polenta s česnekovým chilli olejem

Skvělá pikantní příloha k masu i k rybám. Stejně tak ale můžete polentu naservírovat jako předkrm, třeba s malým salátkem.

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření 5 či 20 minut + chlazení 40 minut
P
Italská

Ingredience

    • suroviny na 1 várku základní polenty
    • olivový olej, na potření
    • 100 g rukoly, k podávání
    • skrojky citronu, k podávání

    Na česnekový chilli olej

    • 170 ml olivového oleje
    • 1 stroužek česneku, nasekaný
    • 1 dlouhá červená chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná
    • 1 lžíce jemně strouhané kůry z biocitronu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Polentu připravte podle základního receptu a vlijte na plech či prkénko vyložené pečicím papírem. Polentu rozhrňte plochým nožem na obdélník cca 20 × 30 cm. Chlaďte 40 minut, nebo tak dlouho, aby ztuhla.

Na česnekový chilli olej prohřejte olej, česnek, chilli a citronovou kůru 4 minuty na nízkém až středním plameni. Pak stáhněte z ohně, osolte a opepřete a dejte stranou zchladnout na pokojovou teplotu.

Zahřejte nepřilnavou pánev. Polentu nakrájeje na 2cm plátky a potřete je olivovým olejem. Plátky postupně opékejte na pánvi, 2–3 minuty z každé strany, dozlatova a dokřupava. Polentu a rukolu naaranžujte na talíře, zakapejte česnekovým chilli olejem a podávejte se skrojky citronu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polenta

Grilovaná polenta s balzamikovými houbami

Kaše s mascarpone a tymiánem

Polentová kaše se šalvějí a sýrem s modrou plísní

Přidat komentář