0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažená polenta s česnekovým chilli olejem

Smažená polenta s česnekovým chilli olejem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažená polenta s česnekovým chilli olejem

4/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1652 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 18 g
Tuky 160 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá pikantní příloha k masu i k rybám. Stejně tak ale můžete polentu naservírovat jako předkrm, třeba s malým salátkem.

Suroviny

polenta
suroviny na jednu várku polenty, odkaz najdete v textu receptu
olivový olej
na potření
rukola 100 g
k podávání
skrojky, k podávání
Na česnekový chilli olej
olivový olej 170 ml
česnek 1 stroužek
nasekaný
chilli paprička 1 ks
červená, dlouhá, zbavená semínek a nasekaná
citronová kůra 1 PL
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská

1 Polentu připravte podle základního receptu a vlijte na plech či prkénko vyložené pečicím papírem. Polentu rozhrňte plochým nožem na obdélník cca 20 × 30 cm. Chlaďte 40 minut, nebo tak dlouho, aby ztuhla.

2Na česnekový chilli olej prohřejte olej, česnek, chilli a citronovou kůru 4 minuty na nízkém až středním plameni. Pak stáhněte z ohně, osolte a opepřete a dejte stranou zchladnout na pokojovou teplotu.

3Zahřejte nepřilnavou pánev. Polentu nakrájeje na 2cm plátky a potřete je olivovým olejem. Plátky postupně opékejte na pánvi, 2–3 minuty z každé strany, dozlatova a dokřupava. Polentu a rukolu naaranžujte na talíře, zakapejte česnekovým chilli olejem a podávejte se skrojky citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč