Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažená polenta s česnekovým chilli olejem
Smažená polenta s česnekovým chilli olejem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Smažená polenta s česnekovým chilli olejem

4.2/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1652 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 18 g
Tuky 160 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá pikantní příloha k masu i k rybám. Stejně tak ale můžete polentu naservírovat jako předkrm, třeba s malým salátkem.

Suroviny

polenta
suroviny na jednu várku polenty, odkaz najdete v textu receptu
olivový olej
na potření
rukola 100 g
k podávání
skrojky, k podávání
Na česnekový chilli olej
olivový olej 170 ml
česnek 1 stroužek
nasekaný
červená, dlouhá, zbavená semínek a nasekaná
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská

Postup

1

Polentu připravte podle základního receptu a vlijte na plech či prkénko vyložené pečicím papírem. Polentu rozhrňte plochým nožem na obdélník cca 20 × 30 cm. Chlaďte 40 minut, nebo tak dlouho, aby ztuhla.

2

Na česnekový chilli olej prohřejte olej, česnek, chilli a citronovou kůru 4 minuty na nízkém až středním plameni. Pak stáhněte z ohně, osolte a opepřete a dejte stranou zchladnout na pokojovou teplotu.

3

Zahřejte nepřilnavou pánev. Polentu nakrájeje na 2cm plátky a potřete je olivovým olejem. Plátky postupně opékejte na pánvi, 2–3 minuty z každé strany, dozlatova a dokřupava. Polentu a rukolu naaranžujte na talíře, zakapejte česnekovým chilli olejem a podávejte se skrojky citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín