0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cotechino (čti kotekíno) s čočkou a polentou

Cotechino (čti kotekíno) s čočkou a polentou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cotechino (čti kotekíno) s čočkou a polentou

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3952 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 319 g
Tuky 212 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cotechino je úžasná italská klobáska, kterou koupíte v dobrých řeznictvích (František Kšána na pražském Břevnově vyrábí cotechino podle Accordiho receptu) nebo v obchodech s italskými specialitami.

Suroviny

cotechino
mrkev 1 ks
oloupaná
cibule 1 ks
oloupaná
bobkový list 2 ks
pepř mletý 5 kuliček
řapíkatý celer 1 ks
olivový olej 1 PL
sůl
polenta
rajčatový kompot
Na čočku
čočka černá beluga 250 g
či zelená (namočená den předem)
koriandrová semínka 1 ČL
kardamom ½ ČL
česnek 2 stroužky
řapíkatý celer 50 g
nadrobno
mrkev 50 g
nadrobno
šalotka 70 g
nadrobno
vývar kuřecí 750 ml
máslo 2 PL
kari 4 g
madras
sůl a pepř
olivový olej 100 ml
panenský

1 Prvních šest přísad zaljte v hrnci vodou a přiveďte k varu. Osolte a mírně vařte 3 hodiny, cotechino musí být celou dobu ponořené. Z uvařené klobásky stáhněte střívko, přepulte ji nebo nakrájejte na plátky a na oleji opečte ze všech stran mírně dokřupava.

2 Slijte namočenou čočku a nechte ji okapat na papírových utěrkách. Koriandr a kardamom rozdrťte v hmoždíři najemno. Koření zpěňte na másle a přidejte zeleninu. Míchejte asi 3 minuty, až bude šalotka sklovitá. Přidejte čočku a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, osolte, opepřete a mírně vařte 40 minut, až čočka bude ‚na skus‘.

3 Čočku slijte a před podáváním promíchejte s olivovým olejem. Servírujte s polentou ochucenou strouhaným parmazánem a osmahnutou na oleji a s rajčatovým kompotem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč