Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cotechino (čti kotekíno) s čočkou a polentou
Cotechino (čti kotekíno) s čočkou a polentou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cotechino (čti kotekíno) s čočkou a polentou

4.7/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3790 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 319 g
Tuky 202 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cotechino je úžasná italská klobáska, kterou koupíte v dobrých řeznictvích (František Kšána na pražském Břevnově vyrábí cotechino podle Accordiho receptu) nebo v obchodech s italskými specialitami.

Suroviny

cotechino
mrkev 1 ks
oloupaná
oloupaná
pepř mletý 5 kuliček
řapíkatý celer 1 ks
olivový olej 1 PL
sůl
polenta
rajčatový kompot
Na čočku
či zelená (namočená den předem)
koriandrová semínka 1 ČL
kardamom ½ ČL
česnek 2 stroužky
řapíkatý celer 50 g
nadrobno
mrkev 50 g
nadrobno
nadrobno
vývar kuřecí 750 ml
kari 4 g
madras
sůl a pepř
olivový olej 100 ml
panenský

Postup

1

Prvních šest přísad zaljte v hrnci vodou a přiveďte k varu. Osolte a mírně vařte 3 hodiny, cotechino musí být celou dobu ponořené. Z uvařené klobásky stáhněte střívko, přepulte ji nebo nakrájejte na plátky a na oleji opečte ze všech stran mírně dokřupava.

2

Slijte namočenou čočku a nechte ji okapat na papírových utěrkách. Koriandr a kardamom rozdrťte v hmoždíři najemno. Koření zpěňte na másle a přidejte zeleninu. Míchejte asi 3 minuty, až bude šalotka sklovitá. Přidejte čočku a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, osolte, opepřete a mírně vařte 40 minut, až čočka bude ‚na skus.

3

Čočku slijte a před podáváním promíchejte s olivovým olejem. Servírujte s polentou ochucenou strouhaným parmazánem a osmahnutou na oleji a s rajčatovým kompotem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín