Cotechino je úžasná italská klobáska, kterou koupíte v dobrých řeznictvích (František Kšána na pražském Břevnově vyrábí cotechino podle Accordiho receptu) nebo v obchodech s italskými specialitami.
Suroviny
Postup
Prvních šest přísad zaljte v hrnci vodou a přiveďte k varu. Osolte a mírně vařte 3 hodiny, cotechino musí být celou dobu ponořené. Z uvařené klobásky stáhněte střívko, přepulte ji nebo nakrájejte na plátky a na oleji opečte ze všech stran mírně dokřupava.
Slijte namočenou čočku a nechte ji okapat na papírových utěrkách. Koriandr a kardamom rozdrťte v hmoždíři najemno. Koření zpěňte na másle a přidejte zeleninu. Míchejte asi 3 minuty, až bude šalotka sklovitá. Přidejte čočku a zalijte vývarem. Přiveďte k varu, osolte, opepřete a mírně vařte 40 minut, až čočka bude ‚na skus.
Čočku slijte a před podáváním promíchejte s olivovým olejem. Servírujte s polentou ochucenou strouhaným parmazánem a osmahnutou na oleji a s rajčatovým kompotem.