
Uživatelský
recept
recept
Tiramisu po Česku
Popis receptu:
Výborný dezert z "ošiděných" ingrediencí, které však nijak neubírají na chuti.
Autor: Petra Beníčková
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
2 pomazánkové másla bez příchuti
2 šlehačky ke šlehání
200g cukr krystal
3-4 balíčky cukrářských piškotů
1 polévková lžíce kávy Nescafé
2 polévkové lžíce rumu
Příprava jídla
Pomazánkové máslo utřeme s cukrem do hladka, zvlášť ušleháme šlehačky a pomalu smícháme s pomazánkovým máslem a cukrem. Dáme chvíli zchladit, mezitím si v polévkového talířku uvaříme silnou kávu s rumem. Obdelníkovou (čtvercovou) formu vyložíme alobalem (nemusí) a začneme klást vrstvy. Spodní vrstvu tvoří piškoty namáčené v kávě s rumem, poté potřeme krémem, znovu piškoty, krém.. Pokračujeme do vypotřebování ingrediencí. Horní vrstva je krémová, nakonec poprášíme kakaem nebo grankem a dáme chladit na cca 5 hodin až 1 den.
Pokud krém teče, je možno jej vyztužit 3 plátky želatiny.
Přidat komentář