Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Tiramisu po Česku

Popis receptu: 
Výborný dezert z "ošiděných" ingrediencí, které však nijak neubírají na chuti.
Autor: Petra Beníčková
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    2 pomazánkové másla bez příchuti 2 šlehačky ke šlehání 200g cukr krystal 3-4 balíčky cukrářských piškotů 1 polévková lžíce kávy Nescafé 2 polévkové lžíce rumu

Příprava jídla

Pomazánkové máslo utřeme s cukrem do hladka, zvlášť ušleháme šlehačky a pomalu smícháme s pomazánkovým máslem a cukrem. Dáme chvíli zchladit, mezitím si v polévkového talířku uvaříme silnou kávu s rumem. Obdelníkovou (čtvercovou) formu vyložíme alobalem (nemusí) a začneme klást vrstvy. Spodní vrstvu tvoří piškoty namáčené v kávě s rumem, poté potřeme krémem, znovu piškoty, krém.. Pokračujeme do vypotřebování ingrediencí. Horní vrstva je krémová, nakonec poprášíme kakaem nebo grankem a dáme chladit na cca 5 hodin až 1 den. Pokud krém teče, je možno jej vyztužit 3 plátky želatiny.

Přidat komentář