Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
tiramisu
ZDROJ: Rawpixel.com
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4681 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 428 g
Tuky 246 g
Vláknina 142 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když na piškoty dáte ještě čerstvé ovoce, dezert bude přímo božský!

Související recepty

Suroviny

káva instantní 4 PL
cukrářské
vaječný likér
na pokapání

Postup

1

Kávu a lžíci cukru nasypte do misky a přelijte 400 ml vroucí vody.

2

Vyšlehejte pomazánkové máslo s cukrem. Ušlehejte šlehačku. Obě hmoty spolu zlehka promíchejte.

3

Polovinu směsi dejte do oválné servírovací mísy a hezky rozetřete. Pokapejte vaječným koňakem.

4

Piškoty krátce smočte ve vychladlé kávě, aby nasákly, ale nerozpadly se. Pak je naskládejte na krém do mísy a zlehka potřete zbylým krémem.

5

Přikryjte potravinovou fólií nebo alobalem a nechte přes noc v chladničce.

Podávejte vychlazené a lehce poprášené kakaem.

Související články

Komentáře

15.03.2009 20:06
Zajímám se o italskou kuchyni, ráda ji ochutnávám přímo v Itálii a mám z tohoto receptu divný dojem.... může být třeba jak chce senzační, ale pokud je TOTO vydáváno za TIRAMISU, co potom ostatní recepty.... jak mám teď vědět, že si ze mě zase nebude někdo utahovat v jiném receptu... navrhuji u takových paskvilů alespoň dát název jídla do uvozovek.
20.11.2008 22:27
Mám více než 60 různých receptů na tiramisu. Letos jsem byl v Římě a OPAKOVANĚ si tam dával tiramisu. Dojem? V každé restauraci je to trochu jinak. Celkový dojem - nic moc. Kalorická bomba, nakyslé chuti. Ano, jsem proto, abychom třeba říkali "á la tiramisu" nebo tak nějak. Aby se "taliáni" nezlobili. ALE TENHLE RECEPT (který neobsahuje to strašně tučné italské mascarpone a nebezpečná vejce) považuji za jeden z nejlepších, co jsem na internetu našel. Fakt. Já bych ten recept jen drobně doplnil: před podáváním navršit šlehačkou (stačí ve spreji) a teprve navrch dát VELMI KVALITNÍ A HOŘKÉ KAKAO! Piškoty KVALITNÍ kávou jen pokapat a nemíchat kávu s alkoholem. Já jednu vrstvu pokapu alkoholem a druhou KVALITNÍM kávovým vývarem. Považuji za hlavní "fór" tohoto dezertu: střídání sladkého s HOŘKÝM !. Příjemně jste mne překvapili. Fakt se o tenhle typ dezertu zajímám.
01.10.2008 12:00
Tiramisu = mascarpone, jakékoliv jiné suroviny mohou vytvořit chutný dezert, ale netvrďme si prosím, že se jedná o tiramisu. To si tento skvělý dezert nezaslouží !!!
27.09.2008 18:39
Já bych pomazánkové máslo určitě radši nahradila mascarpone. Mají ho skoro v každém větším supermarketu a chuť je neporovnatelná
27.09.2008 20:55
Máte pravdu i já mám špatnou zkušenost s pomazánkovým máslem. Tiramisu z něho vyrobené je velmi hutné, těžké.
27.09.2008 21:07
no.. mně příjde mascarpone až zbytečně moc tučené, takže pochybuju, že ten moučník nějak zvlášť odlehčí. Mně se osvědčila kombinace ricotta a kys. smetana. Ještě k tomu nějaké ovoce a bylo to vynikající.
28.09.2008 18:23
Spíše použít původní ingredienci, tedy mascarpone, nikoli českou náhražku pomazánkové máslo. Fuj! Proč tohle Apetit dělá...
30.09.2008 18:21
Dobré je i napůl mascarpone s riccotou. Myslím, že pomazánkové máslo je strašně tučné.

Apetit magazín