Když na piškoty dáte ještě čerstvé ovoce, dezert bude přímo božský!
Suroviny
káva instantní
4
PL
krupicový cukr
200
g
pomazánkové máslo
4
bal
piškoty
2
bal
cukrářské
vaječný likér
na pokapání
kakao
4
Postup
1
Kávu a lžíci cukru nasypte do misky a přelijte 400 ml vroucí vody.
2
Vyšlehejte pomazánkové máslo s cukrem. Ušlehejte šlehačku. Obě hmoty spolu zlehka promíchejte.
3
Polovinu směsi dejte do oválné servírovací mísy a hezky rozetřete. Pokapejte vaječným koňakem.
4
Piškoty krátce smočte ve vychladlé kávě, aby nasákly, ale nerozpadly se. Pak je naskládejte na krém do mísy a zlehka potřete zbylým krémem.
5
Přikryjte potravinovou fólií nebo alobalem a nechte přes noc v chladničce.
Podávejte vychlazené a lehce poprášené kakaem.
Komentáře