Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
2.6/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3283 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 443 g
Tuky 140 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

bez příchutě
ke šlehání
krystalový cukr 200 g
káva 1 PL
Nescafé
rum 2 PL

Postup

1

Pomazánkové máslo utřeme s cukrem do hladka, zvlášť ušleháme šlehačky a pomalu smícháme s pomazánkovým máslem a cukrem.

2

Dáme chvíli zchladit, mezitím si v polévkového talířku uvaříme silnou kávu s rumem.

3

Obdelníkovou (čtvercovou) formu vyložíme alobalem (nemusí) a začneme klást vrstvy. Spodní vrstvu tvoří piškoty namáčené v kávě s rumem, poté potřeme krémem, znovu piškoty, krém..

4

Pokračujeme do vypotřebování ingrediencí. Horní vrstva je krémová, nakonec poprášíme kakaem nebo grankem a dáme chladit na cca 5 hodin až 1 den. Pokud krém teče, je možno jej vyztužit 3 plátky želatiny.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: benule

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...