Suroviny
pomazánkové máslo
2
ks
bez příchutě
smetana ke šlehání
2
ks
ke šlehání
krystalový cukr
200
g
piškoty
3
bal
káva
1
PL
Nescafé
rum
2
PL
Postup
1
Pomazánkové máslo utřeme s cukrem do hladka, zvlášť ušleháme šlehačky a pomalu smícháme s pomazánkovým máslem a cukrem.
2
Dáme chvíli zchladit, mezitím si v polévkového talířku uvaříme silnou kávu s rumem.
3
Obdelníkovou (čtvercovou) formu vyložíme alobalem (nemusí) a začneme klást vrstvy. Spodní vrstvu tvoří piškoty namáčené v kávě s rumem, poté potřeme krémem, znovu piškoty, krém..
4
Pokračujeme do vypotřebování ingrediencí. Horní vrstva je krémová, nakonec poprášíme kakaem nebo grankem a dáme chladit na cca 5 hodin až 1 den. Pokud krém teče, je možno jej vyztužit 3 plátky želatiny.
Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com