Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Daal soup

Popis receptu: 
Ingredience: 200g červené čočky 1 mrkev 1 petržel kousek čerstvého zázvoru 6 stroužků česneku 4 lžičky koriandru 2 lžičky kurkumy 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře 1/2 lžičky papriky 1/2 lžičky chilli 1/2 lžičky garam masaly 6 kari listů 4 zelené kardamomy sůl, olej Jak dlouho? Doba přípravy: do 30 minut Počet porcí: 2 Příprava jídla Na oleji asi minutu posmažíme najemno nastrouhaný zázvor a polovinu prolisovaného česneku. Přidáme koriandr a půl minutky smažíme, přidáme čočku a pražíme na oleji kolem 3-4 minut. Potom přidáme zbytek koření a důkladně promícháme. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel, osolíme a ještě asi minutku smažíme. Zalejeme asi 1/2 litru vody a necháme pod pokličkou dusit asi 30 minut. Často mícháme, aby se čočka pěkně rozmělnila a přiléváme vodu dle potřeby. Na konci by měla mít polévka poměrně kompaktní konzistenci a pouze trochu "přebytečné" vody. Můžeme podávat jako samostatnou večeři či v menších porcích jako klasickou polévku.
Autor: Vladimíra Částková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Ingredience: 200g červené čočky 1 mrkev 1 petržel kousek čerstvého zázvoru 6 stroužků česneku 4 lžičky koriandru 2 lžičky kurkumy 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře 1/2 lžičky papriky 1/2 lžičky chilli 1/2 lžičky garam masaly 6 kari listů 4 zelené kardamomy sůl, olej Jak dlouho? Doba přípravy: do 30 minut Počet porcí: 2 Příprava jídla

Příprava jídla

Na oleji asi minutu posmažíme najemno nastrouhaný zázvor a polovinu prolisovaného česneku. Přidáme koriandr a půl minutky smažíme, přidáme čočku a pražíme na oleji kolem 3-4 minut. Potom přidáme zbytek koření a důkladně promícháme. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel, osolíme a ještě asi minutku smažíme. Zalejeme asi 1/2 litru vody a necháme pod pokličkou dusit asi 30 minut. Často mícháme, aby se čočka pěkně rozmělnila a přiléváme vodu dle potřeby. Na konci by měla mít polévka poměrně kompaktní konzistenci a pouze trochu "přebytečné" vody. Můžeme podávat jako samostatnou večeři či v menších porcích jako klasickou polévku.
REKLAMA

Přidat komentář