Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 441 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 42 g
Tuky 19 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svolejte kamarády! Naše stylové jarní menu jim zvládnete připravit, i když jste chronicky zaneprázdnění sváteční kuchaři. Hráškovou zvládne každý a ještě ji můžete vyšperkovat mátou nebo  krutony. 

Související recepty

Suroviny

jarní cibulka 1 svazek
hrášek 300 g
mražený
máta 1 PL
čerstvá, nasekaná
vývar zeleninový 750 ml
sůl
pepř

Postup

1

Cibulky očistěte, opláchněte a nakrájejte na tenká kolečka; část natě si ponechte stranou na ozdobu. V hrnci zahřejte máslo a kolečka cibulky v něm nechte minutu sklovatět. Přidejte hrášek, mátu a horký vývar; přiveďte k varu

2

Povařte pět minut, pak polovinu rozmixujte v robotu. Vraťte do hrnce a vmíchejte zakysanou smetanu. Opatrně prohřejte, ochutnejte a případně osolte a opepřete. Podávejte v miskách nebo šálcích s podšálky, ozdobené natí z cibulky.

Houstičky

K polévce můžete servírovat také krutony, třeba z mikrovlnky: Toustový chléb namázněte máslem a nakrájejte na kostky. Na talíři vyloženém pečicím papírem tři minuty mikrovlňte na vysoký výkon, v polovině obraťte.

Komentáře

30.01.2008 09:14
Recept se nachází v č.4/07, str.74

Apetit magazín