Svolejte kamarády! Naše stylové jarní menu jim zvládnete připravit, i když jste chronicky zaneprázdnění sváteční kuchaři.
Suroviny
jarní cibulka
1
svazek
máslo
1
PL
hrášek
300
g
mražený
máta
1
PL
čerstvá, nasekaná
750
ml
zelený vývar I z kostky
zakysaná smetana
3
PL
sůl
pepř
1. Cibulky očistěte, opláchněte a nakrájejte na tenká kolečka; část natě si ponechte stranou na ozdobu. V hrnci zahřejte máslo a kolečka cibulky v něm nechte minutu sklovatět. Přidejte hrášek, mátu a horký vývar; přiveďte k varu.
2. Povařte pět minut, pak polovinu rozmixujte v robotu. Vraťte do hrnce a vmíchejte zakysanou smetanu. Opatrně prohřejte, ochutnejte a případně osolte a opepřete. Podávejte v miskách nebo šálcích s podšálky, ozdobené natí z cibulky.
Houstičky K polévce můžete servírovat také krutony, třeba z mikrovlnky: Toustový chléb namázněte máslem a nakrájejte na kostky. Na talíři vyloženém pečicím papírem tři minuty mikrovlňte na vysoký výkon, v polovině obraťte.
2. Povařte pět minut, pak polovinu rozmixujte v robotu. Vraťte do hrnce a vmíchejte zakysanou smetanu. Opatrně prohřejte, ochutnejte a případně osolte a opepřete. Podávejte v miskách nebo šálcích s podšálky, ozdobené natí z cibulky.
Houstičky K polévce můžete servírovat také krutony, třeba z mikrovlnky: Toustový chléb namázněte máslem a nakrájejte na kostky. Na talíři vyloženém pečicím papírem tři minuty mikrovlňte na vysoký výkon, v polovině obraťte.
Komentáře
Anonym
30.01.2008 09:14
Apetit 4/07