Svolejte kamarády! Naše stylové jarní menu jim zvládnete připravit, i když jste chronicky zaneprázdnění sváteční kuchaři. Hráškovou zvládne každý a ještě ji můžete vyšperkovat mátou nebo krutony.
Suroviny
Postup
Cibulky očistěte, opláchněte a nakrájejte na tenká kolečka; část natě si ponechte stranou na ozdobu. V hrnci zahřejte máslo a kolečka cibulky v něm nechte minutu sklovatět. Přidejte hrášek, mátu a horký vývar; přiveďte k varu
Povařte pět minut, pak polovinu rozmixujte v robotu. Vraťte do hrnce a vmíchejte zakysanou smetanu. Opatrně prohřejte, ochutnejte a případně osolte a opepřete. Podávejte v miskách nebo šálcích s podšálky, ozdobené natí z cibulky.
Houstičky
K polévce můžete servírovat také krutony, třeba z mikrovlnky: Toustový chléb namázněte máslem a nakrájejte na kostky. Na talíři vyloženém pečicím papírem tři minuty mikrovlňte na vysoký výkon, v polovině obraťte.
Komentáře