Polévka z červené čočky bude ještě rychleji hotová, když mrkev nastrouháte a opečete ji v základu s cibulí. Pokud polévku naopak povaříte déle, čočka se rozpadne a nebude třeba ji mixovat. Navíc červená čočka je lehce ztravitelná a oproti ostatním luštěninám tolik nenadýmá. Proto se nebojte recept na polévku z červené čočky vyzkoušet a přesvědčit se.
Suroviny
Na 4–5 porcí
Suroviny
Na 4–5 porcí
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 1499 kcal
- Bílkoviny 76 g
- Sacharidy 142 g
- Tuky 45 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/9
Přidat hodnocení
Hodnocení
3,9/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2019/9
V září se děti vracejí do školy a dospělí po dovolených zase do práce. Po uvolněné bezstarostnosti léta hledáme recepty na jídla, která nás udrží ve formě i ve shonu všedních dní. Přesně takových je 5 večeří, které poslouží i druhý den jako praktický oběd do krabičky. Řešíme i otázku, jaká jídla vařit dětem a co jim zabalit do školní svačiny. Dětské oči zajisté rozzáří pohled na sladké zázraky z ruky cupcakové královny Lelí, která se s námi podělila o recepty ze své připravované kuchařky. Apetit, napsáno s chutí.