Jemný vývar umí díky různé zelenině (nestříkané, ze zahrádky) měnit chuť.
Suroviny
sezónní, čerstvá - např. jarní cibulka, cuketa, ředkvička, kedlubna, hrášek, karotka s natí
olivový olej
2
PL
nejlépe bio
sůl mořská
bujon zeleninový
1
PL
jedlé květy
sedmikrásky na ozdobu
Na nočky
mouka pšeničná hladká
100
g
bio celozrnná špaldová
vejce
1
ks
bio
sůl
pepř
česnek
1
ks
polisovaný
bylinky
na dochucení
strouhaný, na dochucení
Postup
1
Všechny suroviny na nočky smíchejte se 40 ml studené vody. Řádně propracujte a nechte 15 až 20 minut stát.
2
V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm najemno nakrájenou zeleninu.
3
Smažte minutu dvě, zalijte asi litrem vroucí vody, přidejte bujon, sůl a povařte nejdéle deset minut, abyste zelenině zachovali živiny i barvy.
4
Nočky zavařujte rovnou do vroucí polévky; vykrajujte je lžičkou, případně protlačujte přes lis na halušky. Povařte tři až pět minut, dochuťte a ozdobte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu k vinobraní: 5 receptů s hroznovým vínem(5 receptů )
- Jídlo bez výčitek: Lehce, svobodně a bez hladu(32 receptů )
- 21 ověřených receptů na vývary, které vás zahřejí i uzdraví (21 receptů )
Komentáře