Suroviny
chřest zelený
12
tuňák (konzerva)
1
ks
konzerva v oleji
ančovičky (konzerva)
1
ks
konzerva v oleji (sardelové filety)
olivový olej
100
ml
extra virgin
citron
1
ks
olivy černé
12
ks
pepř
sůl
Omýt chřest, odříznout dřevnaté konce, do hrnce s osolenou vroucí vodou, vařit 4minuty, slít, do studené vody s kostkami ledu (zastaví se var, neměkne zelenina, zůstane zelená), vyndat, osušit. Do misky olej, oválet v něm paličky chřestu, skládat na talíře. Tuňák z konzervy, i s olejem do úzké nádoby, šťáva z jednoho citronu, 4 ančovičky, opepřit, osolit, rozmixovat. Omáčku přelít přes chřest, celé dekorovat okapanými olivami, může být i snítka bylinky, např. petržele