
Uživatelský
recept
recept
Chřest s omáčkou z tuňáka
Popis receptu:
Gurmán 07/2006
Autor: Jana Kasíková
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
12 paliček zeleného chřestu, konzerva tuňáka v oleji, konzerva načovičk v oleji (sardelové filety), 100 oliv.oleje extra virgin, 1 citron, 12 tmavých oliv, pepř, sůl
Příprava jídla
Omýt chřest, odříznout dřevnaté konce, do hrnce s osolenou vroucí vodou, vařit 4minuty, slít, do studené vody s kostkami ledu (zastaví se var, neměkne zelenina, zůstane zelená), vyndat, osušit. Do misky olej, oválet v něm paličky chřestu, skládat na talíře. Tuňák z konzervy, i s olejem do úzké nádoby, šťáva z jednoho citronu, 4 ančovičky, opepřit, osolit, rozmixovat. Omáčku přelít přes chřest, celé dekorovat okapanými olivami, může být i snítka bylinky, např. petržele
Přidat komentář