0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rychlé nasi goreng

Nasi goreng
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rychlé nasi goreng

3.2 / 5. Počet hodnocení: 19
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4701 kcal
Bílkoviny 175 g
Sacharidy 747 g
Tuky 118 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nasi goreng neboli smažená rýže pochází z Indonésie, kde ji koupíte u každého pouličního stánku. Je to rychlé a chutná skvěle. Není divu, že si tenhle východní fastfood zamiloval celý svět!

Suroviny

rostlinný olej 4 PL
cibule červená 2 ks
na plátky
česnek 6 stroužků
drcených
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný
mrkev 3 ks
nastrouhané nahrubo
jarní cibulka 4 ks
nadrobno, bílá a zelená část zvlášť
rýže 800 g
vařená
kuře 200 g
uvařené nebo upečené, natrhané
rybí omáčka 2 PL
sójová omáčka 2 PL
kecap manis 3 PL
omáčka kecap manis
vejce 4 ks
koriandr čerstvý
nasekaný, k podávání
sriracha
k podávání

Postup

1

V pánvi nebo woku rozpalte 3 lžíce oleje, vsypte cibuli a krátce opékejte.

2

Přidejte česnek, zázvor, mrkev a bílé části jarní cibulky. Opékejte ještě 3 minuty, aby se zázvor rozvoněl.

3

Vsypte rýži a zhruba 2–3 minuty opékejte, přidejte maso, všechny omáčky a promíchejte.

4

Ochutnejte a dochuťte rybí a/nebo některou z ostatních omáček.

5

Na zbylém oleji opečte 4 volská oka (žloutek musí zůstat tekutý).

6

Do rýže vmíchejte zbylou cibulku.

Podávejte s volským okem, koriandrem a zakápnuté omáčkou sriracha.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit