Rychlé nasi goreng

Nasi goreng
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rychlé nasi goreng

3.2 / 5. Počet hodnocení: 19
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4701 kcal
Bílkoviny 175 g
Sacharidy 747 g
Tuky 118 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nasi goreng neboli smažená rýže pochází z Indonésie, kde ji koupíte u každého pouličního stánku. Je to rychlé a chutná skvěle. Není divu, že si tenhle východní fastfood zamiloval celý svět!

Suroviny

rostlinný olej 4 PL
cibule červená 2 ks
na plátky
česnek 6 stroužků
drcených
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný
mrkev 3 ks
nastrouhané nahrubo
jarní cibulka 4 ks
nadrobno, bílá a zelená část zvlášť
rýže 800 g
vařená
kuře 200 g
uvařené nebo upečené, natrhané
rybí omáčka 2 PL
sójová omáčka 2 PL
kecap manis 3 PL
omáčka kecap manis
vejce 4 ks
koriandr
nasekaný, k podávání
sriracha
k podávání

Postup

1

V pánvi nebo woku rozpalte 3 lžíce oleje, vsypte cibuli a krátce opékejte.

2

Přidejte česnek, zázvor, mrkev a bílé části jarní cibulky. Opékejte ještě 3 minuty, aby se zázvor rozvoněl.

3

Vsypte rýži a zhruba 2–3 minuty opékejte, přidejte maso, všechny omáčky a promíchejte.

4

Ochutnejte a dochuťte rybí a/nebo některou z ostatních omáček.

5

Na zbylém oleji opečte 4 volská oka (žloutek musí zůstat tekutý).

6

Do rýže vmíchejte zbylou cibulku.

Podávejte s volským okem, koriandrem a zakápnuté omáčkou sriracha.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit