Nasi goreng neboli smažená rýže pochází z Indonésie, kde ji koupíte u každého pouličního stánku. Je to rychlé a chutná skvěle. Není divu, že si tenhle východní fastfood zamiloval celý svět! Teď si rychlé nasi goreng můžete podle našeho receptu připravit i doma.
Suroviny
Postup
V pánvi nebo woku rozpalte 3 lžíce oleje, vsypte cibuli a krátce opékejte.
Přidejte česnek, zázvor, mrkev a bílé části jarní cibulky. Opékejte ještě 3 minuty, aby se zázvor rozvoněl.
Vsypte rýži a zhruba 2–3 minuty opékejte, přidejte maso, všechny omáčky a promíchejte.
Ochutnejte a dochuťte rybí a/nebo některou z ostatních omáček.
Na zbylém oleji opečte 4 volská oka (žloutek musí zůstat tekutý).
Do rýže vmíchejte zbylou cibulku.
Podávejte s volským okem, koriandrem a zakápnuté omáčkou sriracha.