Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4374 kcal
Bílkoviny 168 g
Sacharidy 683 g
Tuky 118 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nasi goreng neboli smažená rýže pochází z Indonésie, kde ji koupíte u každého pouličního stánku. Je to rychlé a chutná skvěle. Není divu, že si tenhle východní fastfood zamiloval celý svět!

Související recepty

Suroviny

rostlinný olej 4 PL
cibule červená 2 ks
na plátky
česnek 6 stroužků
drcených
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný
jarní cibulka 4 ks
nadrobno, bílá a zelená část zvlášť
rýže 800 g
vařená
kuře 200 g
uvařené / upečené, natrhané
rybí omáčka 1 PL
sójová omáčka 1 PL
3 PL
omáčka kecap manis
vejce 4 ks
koriandr
nasekaný, k podávání
omáčka sriracha k podávání

V pánvi nebo woku rozpalte 3 lžíce oleje, vsypte cibuli a krátce opékejte. Přidejte česnek, zázvor, mrkev a bílé části jarní cibulky. Opékejte ještě 3 minuty, aby se zázvor rozvoněl. Vsypte rýži a zhruba 2–3 minuty opékejte, přidejte maso, všechny omáčky a promíchejte. Ochutnejte a dochuťte rybí a/nebo některou z ostatních omáček.

Na zbylém oleji opečte 4 volská oka (žloutek musí zůstat tekutý).

Do rýže vmíchejte zbylou cibulku. Podávejte s volským okem, koriandrem a zakápnuté omáčkou sriracha.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit