
Uživatelský
recept
recept
Gulášová polévka z mletého masa
Popis receptu:
Gulášová polévka z mletého masa
Autor: Petra Němečková
Počet porcí: 3
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
1 balení mletého masa (vepřové nebo vepřové+hovězí). Většinou 500 gramové.
1 větší cibule
1-2 lžíce slunečnicového oleje
2,5 l vody
trochu soli
trochu červené sladké papriky
trochu hladké mouky na zahuštění
2-6 menších brambor
Příprava jídla
Na oleji zpěníme cibulku a necháme ji zesklovatět. Když se začínají barvit okraje, přidáme mleté maso (v mističce si ho předem nakrájíme na menší kousky, aby se lépe zpracovalo). Osolíme. Vše pořádně mícháme, aby se maso obdělalo a nepřipálilo. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 10-15 minut. Přilijeme vodu a necháme přijít k varu. Chvilku povaříme. Zahustíme hladkou moukou a červenou paprikou rozmíchanou ve studené vodě.
Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Přidáme je do polévky a vaříme asi 5-7 minut. HOTOVO .....
Přidat komentář