Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.1/5 Počet hodnocení: 52
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1779 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 95 g
Tuky 105 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasickou gulášovou polévku můžete vylepšit mletým masem. Výsledkem bude vydatný pokrm, který dokonale nahradí také hlavní jídlo. Gulášovou polévku z mletého masa stačí doplnit křupavým pečivem a máte postaráno o výborný oběd nebo večeři.

Suroviny

mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
slunečnicový olej 1 PL
voda 2,5 l
sůl
paprika mletá sladká
mouka pšeničná hladká
na zahuštění

Postup

1

Na oleji zpěťe cibulku a nechte ji zesklovatět.

2

Když se začínají barvit okraje, přidejte mleté maso (v mističce si ho předem nakrájejte na menší kousky, aby se lépe zpracovalo). Osolte. Vše pořádně zamíchejte, aby se maso obdělalo a nepřipálilo.

3

Přikryjte pokličkou a duste asi 10-15 minut. Přilijte vodu a nechte přijít k varu. Chvilku povařte.

4

Zahustěte hladkou moukou a červenou paprikou rozmíchanou ve studené vodě.

5

Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Přidejte je do polévky a vařte asi 5-7 minut. 

Autor: dymlik

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
499 Kč
334 Kč