0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gulášová polévka z mletého masa

Gulášová polévka z mletého masa

Hodnocení receptu
3.7 / 5. Počet hodnocení: 37
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1779 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 95 g
Tuky 105 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasickou gulášovou polévku můžete vylepšit mletým masem. Výsledkem bude vydatný pokrm, který dokonale nahradí také hlavní jídlo. Gulášovou polévku z mletého masa stačí doplnit křupavým pečivem a máte postaráno o výborný oběd nebo večeři.

Suroviny

mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
cibule 1 ks
slunečnicový olej 1 PL
voda 2.5 l
sůl
paprika mletá sladká
mouka pšeničná hladká
na zahuštění
brambory 4 ks

Postup

1

Na oleji zpěťe cibulku a nechte ji zesklovatět.

2

Když se začínají barvit okraje, přidejte mleté maso (v mističce si ho předem nakrájejte na menší kousky, aby se lépe zpracovalo). Osolte. Vše pořádně zamíchejte, aby se maso obdělalo a nepřipálilo.

3

Přikryjte pokličkou a duste asi 10-15 minut. Přilijte vodu a nechte přijít k varu. Chvilku povařte.

4

Zahustěte hladkou moukou a červenou paprikou rozmíchanou ve studené vodě.

5

Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Přidejte je do polévky a vařte asi 5-7 minut. 

Autor: dymlik

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit