Klasickou gulášovou polévku můžete vylepšit mletým masem. Výsledkem bude vydatný pokrm, který dokonale nahradí také hlavní jídlo. Gulášovou polévku z mletého masa stačí doplnit křupavým pečivem a máte postaráno o výborný oběd nebo večeři.
Postup
Na oleji zpěťe cibulku a nechte ji zesklovatět.
Když se začínají barvit okraje, přidejte mleté maso (v mističce si ho předem nakrájejte na menší kousky, aby se lépe zpracovalo). Osolte. Vše pořádně zamíchejte, aby se maso obdělalo a nepřipálilo.
Přikryjte pokličkou a duste asi 10-15 minut. Přilijte vodu a nechte přijít k varu. Chvilku povařte.
Zahustěte hladkou moukou a červenou paprikou rozmíchanou ve studené vodě.
Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Přidejte je do polévky a vařte asi 5-7 minut.