Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
3.9/5 Počet hodnocení: 64
Do hodiny Snadné Na 5–6 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1779 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 95 g
Tuky 105 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Gulášovou polévku můžete připravit i z mletého masa. Příprava bude vskutku expresní a vy si tak za pár chvil můžete báječně pochutnat. Gulášovou polévku z mletého masa stačí doplnit křupavým pečivem a máte postaráno o výborný oběd nebo večeři.

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
sůl
voda 1,5 l
nebo více podle potřeby
na zahuštění, podle potřeby

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej, vsypte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.

2

Když se začínají barvit okraje, přidejte mleté maso. To si v misce předem nakrájejte na menší kousky, aby se s ním lépe pracovalo. Osolte. Vše pořádně zamíchejte, aby se maso opeklo, ale nepřipálilo.

3

Přikryjte pokličkou a duste asi 10–15 minut. Přilijte vodu a nechte přijít k varu. Chvilku povařte.

4

Hladkou mouku a červenou papriku rozmíchejte ve troše studené vody a vlijte do polévky.

5

Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Přidejte je do polévky a vařte asi 5–7 minut doměkka. 

Autor: dymlik

Apetit magazín