
Bílá fazolová polévka s klobásou podle dědy Emila
Polévka, která po nafocení zmizela rychlostí blesku, pochází z notýsku, do něhož naší šéfredaktorce Lucii zaznamenala maminka recepty prarodičů. Čin hodný následování!
Vydání: 2019/10
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Ingredience
- 200 g suchých bílých fazolí, přes noc namočených do studené vody
- 1 bobkový list
- pár kuliček pepře
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1–2 lžíce hladké mouky
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 pikantní papriková klobása, nakrájená na kolečka
- mléko na dolití (cca 250–500 ml)
- obyčejný kvasný lihový ocet na dochucení
Příprava jídla
1 Namočené fazole sceďte a propláchněte a pak je uvařte v 500 ml vody s bobkovým listem a několika kuličkami pepře doměkka. Podle velikosti fazolí to může trvat až 2 hodiny.
2 Potom vmíchejte do smetany mouku, důkladně rozšlehejte, aby se netvořily hrudky, a směs vlijte k fazolím. Osolte a přidejte nakrájenou klobásu. Dolijte mlékem podle potřeby a nechte asi 10 minut povařit. Po odstavení dochuťte octem a při podávání opepřete podle chuti.
Přidat komentář