Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bílá fazolová polévka s klobásou podle dědy Emila

Bílá fazolová polévka s klobásou podle dědy Emila
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bílá fazolová polévka s klobásou podle dědy Emila

3.5/5 Počet hodnocení: 22
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2521 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 243 g
Tuky 134 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka, která po nafocení zmizela rychlostí blesku, pochází z notýsku, do něhož naší šéfredaktorce Lucii zaznamenala maminka recepty prarodičů. Čin hodný následování!

Suroviny

suché, namočené přes noc do studené vody
pepř
pár kuliček
1–2 lžíce podle potřeby
sůl
pepř
čerstvě mletý
pikantní, nakrájená na kolečka
mléko 500 ml
na dolití – cca 250–500 ml
ocet
na dochucení

1 Namočené fazole sceďte a propláchněte a pak je uvařte v 500 ml vody s bobkovým listem a několika kuličkami pepře doměkka. Podle velikosti fazolí to může trvat až 2 hodiny.

Potom vmíchejte do smetany mouku, důkladně rozšlehejte, aby se netvořily hrudky, a směs vlijte k fazolím. Osolte a přidejte nakrájenou klobásu. Dolijte mlékem podle potřeby a nechte asi 10 minut povařit. Po odstavení dochuťte octem a při podávání opepřete podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč