Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bílá fazolová polévka s klobásou podle dědy Emila

Polévka, která po nafocení zmizela rychlostí blesku, pochází z notýsku, do něhož naší šéfredaktorce Lucii zaznamenala maminka recepty prarodičů. Čin hodný následování!

Vydání: 2019/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ namáčení
PT2H
Vaření 2:00
Polévka Česká

Ingredience

    • 200 g suchých bílých fazolí, přes noc namočených do studené vody
    • 1 bobkový list
    • pár kuliček pepře
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 1–2 lžíce hladké mouky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 pikantní papriková klobása, nakrájená na kolečka
    • mléko na dolití (cca 250–500 ml)
    • obyčejný kvasný lihový ocet na dochucení

Příprava jídla

1 Namočené fazole sceďte a propláchněte a pak je uvařte v 500 ml vody s bobkovým listem a několika kuličkami pepře doměkka. Podle velikosti fazolí to může trvat až 2 hodiny.

Potom vmíchejte do smetany mouku, důkladně rozšlehejte, aby se netvořily hrudky, a směs vlijte k fazolím. Osolte a přidejte nakrájenou klobásu. Dolijte mlékem podle potřeby a nechte asi 10 minut povařit. Po odstavení dochuťte octem a při podávání opepřete podle chuti.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Drožďovo-zeleninová polévka

Pórková polévka se šunkovým svítkem

REKLAMA

Přidat komentář