Bílá fazolová polévka s klobásou podle dědy Emila

Bílá fazolová polévka s klobásou podle dědy Emila

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2521 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 243 g
Tuky 134 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka, která po nafocení zmizela rychlostí blesku, pochází z notýsku, do něhož naší šéfredaktorce Lucii zaznamenala maminka recepty prarodičů. Čin hodný následování!

Související recepty

Suroviny

fazole bílé 200 g
suché, namočené přes noc do studené vody
bobkový list 1 ks
pepř
pár kuliček
smetana ke šlehání 250 ml
mouka pšeničná hladká 2 PL
1–2 lžíce podle potřeby
sůl
pepř
čerstvě mletý
klobása 1 ks
pikantní, nakrájená na kolečka
mléko 500 ml
na dolití – cca 250–500 ml
ocet
na dochucení

1 Namočené fazole sceďte a propláchněte a pak je uvařte v 500 ml vody s bobkovým listem a několika kuličkami pepře doměkka. Podle velikosti fazolí to může trvat až 2 hodiny.

Potom vmíchejte do smetany mouku, důkladně rozšlehejte, aby se netvořily hrudky, a směs vlijte k fazolím. Osolte a přidejte nakrájenou klobásu. Dolijte mlékem podle potřeby a nechte asi 10 minut povařit. Po odstavení dochuťte octem a při podávání opepřete podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit