Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Treska po švédsku

Popis receptu: 
recept je určen pro 4 osob(y)
Autor: Helena Ryklová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    2 velké filety z tresky ( nebo 4 menší ) 1 větší pórek 4-5 mrkví 2 zakysané smetany strouhaný sýr sůl petř čerstvý nebo mražený kopr olej, máslo

Příprava jídla

Pórek nakrájíme na kolečka a mrkev nastrouháme na hrubším struhadle. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje s trochou másla a pórek s mrkví orestujeme a trochu osolíme. Tuto směs dáme na dno zapékací misky nebo pekáčku. Na totu směs rozložíme lehce posolená a popeptřená filátka tresky. Dáme zapéct na 1/4 hodiny do rozehřáté trouby. Mezitím smícháme zakysanou smetanu s trochou soli, pepře a kopru. Pekáček vyjmeme z trouby a na tresku nalejeme ochucenou zakysanou smetanu a nakonec posypeme strouhaným sýrem. Pečeme dalších asi 20 minut, až sýr pěkně zezlátne.
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Moc dobré. Dělala jsem už několikrát a vždy to mělo úspěch - i u těch, co ryby moc nemusí :-)

Přidat komentář