Smažený kapr v kefírovém těstíčku s mandlemi

Smažený kapr v kefírovém těstíčku s mandlemi

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2392 kcal
Bílkoviny 193 g
Sacharidy 88 g
Tuky 128 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehkost a křupavost vynesou tuhle přípravu kapra mezi vaše nejoblíbenější!

Suroviny

Na maso
kapr 4 podkovy
každá o váze cca 150 g
sůl
pepř
Na těstíčko
kefír 1 l
vejce 3 ks
víno bílé 1 PL
mouka pšeničná hladká 4 PL
sůl
mandle plátky 100 g
olej
na smažení
1.  Osolené a opepřené porce zalijte přibližně 750 ml kefíru a nechte hodinu odležet.

2.  Ze zbylého kefíru, vajec, bílého vína, mouky a soli vyšlehejte hladké těstíčko a přidejte polovinu mandlí. V těstíčku obalujte porce kapra, obalte zbylými mandlemi a osmažte v rozpáleném oleji dozlatova.

Komentáře

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit