0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažený kapr v kefírovém těstíčku s mandlemi

Smažený kapr v kefírovém těstíčku s mandlemi

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2444 kcal
Bílkoviny 196 g
Sacharidy 98 g
Tuky 129 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehkost a křupavost vynesou tuhle přípravu kapra mezi vaše nejoblíbenější!

Suroviny

kapr 4 podkovy
každá o váze cca 150 g
sůl
pepř
Na těstíčko
kefír 1 l
vejce 3 ks
víno bílé 1 PL
mouka pšeničná hladká 5 PL
sůl
mandle plátky 100 g
olej
na smažení

1 Osolené a opepřené porce zalijte přibližně 750 ml kefíru a nechte hodinu odležet.

2 Ze zbylého kefíru, vajec, bílého vína, mouky a soli vyšlehejte hladké těstíčko a přidejte polovinu mandlí. V těstíčku obalujte porce kapra, obalte zbylými mandlemi a osmažte v rozpáleném oleji dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit