Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kančí steaky na brusinkách se šťouchanmými brambory

Popis receptu: 
Velice chutná úprava divočáka
Autor: Helena Ryklová
Hodnocení:
17 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    30 dkg kančí kýty, nebo jiné části vhodné k rychlé úpravě 2 lžíce olivového oleje 1 lžička worchestru koření (bobkový list, tymián, nové koření, pepř, jalovec) 1 červená cibule 10 dkg anlické slaniny 1 lžička hladké mouky 3 lžičky brusinek červené víno sůl, pepř brambory 10 dkg anglické slaniny jarní cibulka - 1 svazek petržel sůl

Příprava jídla

Maso pokrájíme na silnější plátky, hřbetem ruky ho naklepeme a necháme marinovat - nejlépe přes noc ve směsi z oleje, worchestru a divokého koření. Na pánev do kapky oleje dáme pokrájenou slaninu - restujeme až pustí tuk, na měsíčky pokrájenou cibuli - restujeme až zvláční. Přidáme plátky masa i s kořením, poprášíme hladkou moukou a z obou stran zprudka restujeme. Když se maso "zatáhne" podlejeme červeným vínem, přidáme brusinky, mícháme a podusíme. Dle potřeby přidáváme víno. Když se vytvoří tmavá omáčka ochutnáme, přisolíme a dochutíme čerstvým mletým pepřem. Podáváme s bramborovou přílohou a kopečkem brusinek. Jako přílohu jsem vyzkoušela šťouchané brambory: Brambory uvaříme do měkka. V hlubší pánvy orestovat na kousky nakrájenu slaninu, přidat na kolečka nakrájenou cibulku (tu restovat jen krátce aby neztratila chuť, barvu a křupavost). Přihodíme vařené brambory, rozšťoucháme, osolíme, posypeme petrželkou a podáváme.
REKLAMA

Přidat komentář