0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kančí steaky na brusinkách se šťouchanmými brambory

Kančí steaky na brusinkách se šťouchanmými brambory

Hodnocení receptu
4.3 / 5. Počet hodnocení: 28
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1079 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 25 g
Tuky 72 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

kančí maso 300 g
olivový olej 1 PL
worchestrová omáčka 1 ČL
tymián
nové koření
pepř
jalovec
cibule červená 1 ks
víno červené
sůl
mouka pšeničná hladká 1 ČL
brusinky 3 ČL
Na šťouchané brambory
brambory
jarní cibulka
petrželka
sůl

Postup

1

Maso pokrájíme na silnější plátky, hřbetem ruky ho naklepeme a necháme marinovat - nejlépe přes noc ve směsi z oleje, worchestru a divokého koření.

2

Na pánev do kapky oleje dáme pokrájenou slaninu - restujeme až pustí tuk, na měsíčky pokrájenou cibuli - restujeme až zvláční.

3

Přidáme plátky masa i s kořením, poprášíme hladkou moukou a z obou stran zprudka restujeme.

4

Když se maso "zatáhne" podlejeme červeným vínem, přidáme brusinky, mícháme a podusíme. Dle potřeby přidáváme víno.

5

Když se vytvoří tmavá omáčka ochutnáme, přisolíme a dochutíme čerstvým mletým pepřem.

6

Podáváme s bramborovou přílohou a kopečkem brusinek.

7

Jako přílohu jsem vyzkoušela šťouchané brambory: Brambory uvaříme do měkka. V hlubší pánvy orestovat na kousky nakrájenu slaninu, přidat na kolečka nakrájenou cibulku (tu restovat jen krátce aby neztratila chuť, barvu a křupavost).

8

Přihodíme vařené brambory, rozšťoucháme, osolíme, posypeme petrželkou a podáváme.

Foto: Pexels.com

Autor: helena_hu

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč