Suroviny
Postup
Maso pokrájíme na silnější plátky, hřbetem ruky ho naklepeme a necháme marinovat - nejlépe přes noc ve směsi z oleje, worchestru a divokého koření.
Na pánev do kapky oleje dáme pokrájenou slaninu - restujeme až pustí tuk, na měsíčky pokrájenou cibuli - restujeme až zvláční.
Přidáme plátky masa i s kořením, poprášíme hladkou moukou a z obou stran zprudka restujeme.
Když se maso "zatáhne" podlejeme červeným vínem, přidáme brusinky, mícháme a podusíme. Dle potřeby přidáváme víno.
Když se vytvoří tmavá omáčka ochutnáme, přisolíme a dochutíme čerstvým mletým pepřem.
Podáváme s bramborovou přílohou a kopečkem brusinek.
Jako přílohu jsem vyzkoušela šťouchané brambory: Brambory uvaříme do měkka. V hlubší pánvy orestovat na kousky nakrájenu slaninu, přidat na kolečka nakrájenou cibulku (tu restovat jen krátce aby neztratila chuť, barvu a křupavost).
Přihodíme vařené brambory, rozšťoucháme, osolíme, posypeme petrželkou a podáváme.
Foto: Pexels.com