0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kančí steaky na brusinkách se šťouchanmými brambory

Kančí steaky na brusinkách se šťouchanmými brambory

Hodnocení receptu
4.3 / 5. Počet hodnocení: 28
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1079 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 25 g
Tuky 72 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

kančí maso 300 g
olivový olej 1 PL
worcesterská omáčka 1 ČL
tymián
nové koření
pepř
jalovec
cibule červená 1 ks
anglická slanina 100 g
víno červené
sůl
mouka pšeničná hladká 1 ČL
brusinky 3 ČL
Na šťouchané brambory
brambory
anglická slanina
jarní cibulka
petrželka
sůl

Postup

1

Maso pokrájíme na silnější plátky, hřbetem ruky ho naklepeme a necháme marinovat - nejlépe přes noc ve směsi z oleje, worchestru a divokého koření.

2

Na pánev do kapky oleje dáme pokrájenou slaninu - restujeme až pustí tuk, na měsíčky pokrájenou cibuli - restujeme až zvláční.

3

Přidáme plátky masa i s kořením, poprášíme hladkou moukou a z obou stran zprudka restujeme.

4

Když se maso "zatáhne" podlejeme červeným vínem, přidáme brusinky, mícháme a podusíme. Dle potřeby přidáváme víno.

5

Když se vytvoří tmavá omáčka ochutnáme, přisolíme a dochutíme čerstvým mletým pepřem.

6

Podáváme s bramborovou přílohou a kopečkem brusinek.

7

Jako přílohu jsem vyzkoušela šťouchané brambory: Brambory uvaříme do měkka. V hlubší pánvy orestovat na kousky nakrájenu slaninu, přidat na kolečka nakrájenou cibulku (tu restovat jen krátce aby neztratila chuť, barvu a křupavost).

8

Přihodíme vařené brambory, rozšťoucháme, osolíme, posypeme petrželkou a podáváme.

Foto: Pexels.com

Autor: helena_hu

Obchod Apetit