Kančí ragú s křupavou pokličkou

Kančí ragú s křupavou pokličkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3213 kcal
Bílkoviny 67 g
Cukr 212 g
Tuky 203 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

S překvapením pod pokličkou z těsta

Suroviny

mouka pšeničná hladká 2 PL
700 g
kančí plec nebo kýta na kostky
sůl a pepř
olej 1 PL
máslo 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
bůček 100 g
uzený, na nudličky
řapíkatý celer 1 ks
nakrájený nadrobno
pivo tmavé 500 ml
worcesterská omáčka 1 PL
vývar hovězí 1 kostka
tymián 2 snítka
jalovec 5 kuliček
drcený nahrubo
Na pokličku
mouka pšeničná hladká 250 g
máslo 150 g
nakrájené na kostky
hořčice prášková 1 ČL
vejce 1 ks
prošlehané

1 Troubu předehřejte na 150 °C. Maso osolte, opepřete, obalte v mouce a přebytečnou oklepněte. V kastrolu vhodném do trouby na sporáku rozehřejte olej a opékejte na něm po částech maso, aby se zatáhlo. Vyjměte a odložte. Do uvolněného kastrolu přidejte máslo a opékejte na něm cibuli, uzený bok, celer a mrkev asi 5 minut. Zalijte pivem a dobře rozmíchejte.

2 Vraťte do kastrolu maso, přidejte worcester, rozdrobenou kostku bujonu, tymián a jalovec. Přiveďte k varu, přiklopte a vložte do trouby. Duste 2,5 hodiny, podle potřeby podlijte vodou, ale šťávy by nemělo být příliš. Pak odklopte a pečte dalších 30 minut, aby omáčka zhoustla. Dochuťte, vyjměte z trouby a zvyšte teplotu na 190 °C.

3 Mezitím dejte přísady na pokličku kromě vejce do robotu, přidejte 1 lžičku vody a několika pulzy rozmixujte na drobenku. Za stálého mixování přilijte 2 lžičky ledové vody a mixujte, až se začnou formovat větší hrudky těsta. Vyklopte a zpracujte na kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do chladničky.

4 Děrovanou sběračkou rozdělte maso do malých zapékacích misek či dejte do jedné o průměru 20 až 22 cm. Přidejte jen tolik omáčky, aby jí maso bylo obalené, zbytek nechte v kastrolu. Na pomoučněné pracovní ploše rozválejte těsto a přiklopte jím maso. Okraje přimáčkněte a ozdobte vidličkou. Potřete vejcem a pečte 30–40 minut dozlatova. Podávejte s ohřátým zbytkem omáčky v omáčníku, bramborovou kaší a zeleninou prohřátou na másle.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit