Kančí ragú s křupavou pokličkou

Kančí ragú s křupavou pokličkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3213 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 212 g
Tuky 203 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S překvapením pod pokličkou z těsta

Související recepty

Suroviny

mouka pšeničná hladká 2 PL
700 g
kančí plec nebo kýta na kostky
sůl a pepř
olej 1 PL
máslo 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
bůček 100 g
uzený, na nudličky
řapíkatý celer 1 ks
nakrájený nadrobno
pivo tmavé 500 ml
worcesterská omáčka 1 PL
vývar hovězí 1 kostka
tymián 2 snítka
jalovec 5 kuliček
drcený nahrubo
Na pokličku
mouka pšeničná hladká 250 g
máslo 150 g
nakrájené na kostky
hořčice prášková 1 ČL
vejce 1 ks
prošlehané

1 Troubu předehřejte na 150 °C. Maso osolte, opepřete, obalte v mouce a přebytečnou oklepněte. V kastrolu vhodném do trouby na sporáku rozehřejte olej a opékejte na něm po částech maso, aby se zatáhlo. Vyjměte a odložte. Do uvolněného kastrolu přidejte máslo a opékejte na něm cibuli, uzený bok, celer a mrkev asi 5 minut. Zalijte pivem a dobře rozmíchejte.

2 Vraťte do kastrolu maso, přidejte worcester, rozdrobenou kostku bujonu, tymián a jalovec. Přiveďte k varu, přiklopte a vložte do trouby. Duste 2,5 hodiny, podle potřeby podlijte vodou, ale šťávy by nemělo být příliš. Pak odklopte a pečte dalších 30 minut, aby omáčka zhoustla. Dochuťte, vyjměte z trouby a zvyšte teplotu na 190 °C.

3 Mezitím dejte přísady na pokličku kromě vejce do robotu, přidejte 1 lžičku vody a několika pulzy rozmixujte na drobenku. Za stálého mixování přilijte 2 lžičky ledové vody a mixujte, až se začnou formovat větší hrudky těsta. Vyklopte a zpracujte na kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do chladničky.

4 Děrovanou sběračkou rozdělte maso do malých zapékacích misek či dejte do jedné o průměru 20 až 22 cm. Přidejte jen tolik omáčky, aby jí maso bylo obalené, zbytek nechte v kastrolu. Na pomoučněné pracovní ploše rozválejte těsto a přiklopte jím maso. Okraje přimáčkněte a ozdobte vidličkou. Potřete vejcem a pečte 30–40 minut dozlatova. Podávejte s ohřátým zbytkem omáčky v omáčníku, bramborovou kaší a zeleninou prohřátou na másle.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit