Jelení hřbet s dýňovým zelím, špenátem a knedlíkem

Jelení hřbet s dýňovým zelím, špenátem a knedlíkem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2526 kcal
Bílkoviny 26 g
Cukr 127 g
Tuky 211 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
„Máte-li dostatek času, nechte hřbet marinovat den dva v oleji s mrkví a kořením,“ doplňuje recept jeho autor Martin Korbelič, šéfkuchař vyhlášené bratislavské restaurace Le Monde.

Suroviny

640 g
jelení hřbet bez kosti
1 kg
dýně hokkaido
cibule 1 ks
olej 4 PL
máslo 1 PL
bobkový list 1 ks
vývar zeleninový 300 ml
citronová štáva
smetana ke šlehání 200 ml
zakysaná smetana 4 PL
kopr snítka
čerstvý
med 1 PL
Na špenát
500 g
listový špenát
cibule 1 ks
menší, nakrájená nadrobno
máslo 1 PL
česnek 1 stroužek
sůl
pepř
muškátový oříšek
smetana ke šlehání 150 ml
1 Dýni omyjte a nastrouhejte nahrubo, cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte máslo se lžící oleje a opékejte na něm cibuli dosklovita. Přidejte bobkový list, dýni a ještě chvíli vše opékejte. Podlijte vývarem a duste zhruba 10 minut. Nakonec vmíchejte šlehačku promíchanou se zakysanou smetanou, nechte vše ještě trochu zredukovat a dochuťte dýni medem, citronem a solí. Před servírováním vmíchejte nasekaný kopr.

2 Cibulku na špenát osmahněte dosklovita na másle, přidejte špenát a ještě chvíli opékejte. Špenát ochuťte solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Rozmixujte ho na jemné pyré, propasírujte přes jemné síto a zjemněte smetanou.

3 Hřbet odblaňte a zprudka opečte ze všech stran na zbývajícím oleji, poté jej dejte na zhruba 10 minut dojít do trouby vyhřáté na 80 °C.

NĚCO NAVÍC

Podávejte s karlovarským či bramborovým knedlíkem. Máte-li chuť, ještě si ho opečte na másle.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit