Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jelení hřbet s dýňovým zelím, špenátem a knedlíkem

Jelení hřbet s dýňovým zelím, špenátem a knedlíkem

3.6/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné 4-5

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3811 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 262 g
Tuky 230 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Máte-li dostatek času, nechte hřbet marinovat den dva v oleji s mrkví a kořením,“ doplňuje recept jeho autor Martin Korbelič, šéfkuchař vyhlášené bratislavské restaurace Le Monde.

Suroviny

jelení hřbet bez kosti
hokkaido
olej 4 PL
vývar zeleninový 300 ml
kopr 1 snítka
čerstvý
med 1 PL
1-2 lžíce
Na špenát
listový špenát
menší, nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
sůl
pepř

1 Dýni omyjte a nastrouhejte nahrubo, cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte máslo se lžící oleje a opékejte na něm cibuli dosklovita. Přidejte bobkový list, dýni a ještě chvíli vše opékejte. Podlijte vývarem a duste zhruba 10 minut. Nakonec vmíchejte šlehačku promíchanou se zakysanou smetanou, nechte vše ještě trochu zredukovat a dochuťte dýni medem, citronem a solí. Před servírováním vmíchejte nasekaný kopr.

2 Cibulku na špenát osmahněte dosklovita na másle, přidejte špenát a ještě chvíli opékejte. Špenát ochuťte solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Rozmixujte ho na jemné pyré, propasírujte přes jemné síto a zjemněte smetanou.

3 Hřbet odblaňte a zprudka opečte ze všech stran na zbývajícím oleji, poté jej dejte na zhruba 10 minut dojít do trouby vyhřáté na 80 °C.

NĚCO NAVÍC
Podávejte s karlovarským či bramborovým knedlíkem. Máte-li chuť, ještě si ho opečte na másle.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/10

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč