Dlouhé a pomalé vaření zjemní tužší kousky zvěřiny; zelenina jí dodá příjemně nasládlou zemitou chuť. Dejte přednost trochu prorostlému masu – libové se snadno převaří a vysuší.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160⁰ C. Ve velkém těžkém kastrolu (který můžete dát do trouby) osmahněte na troše oleje s máslem zeleninu; trvá to tři až čtyři minuty. Přidejte česnek, minutu míchejte a pak obsah hrnce přesuňte do mísy.
Do igelitového sáčku nasypejte mouku, osolte ji, opepřete a přidejte maso; důkladně protřepejte, aby se ze všech stran obalilo. Přilijte do hrnce olej a maso zprudka opékejte dohněda; občas zamíchejte. Pokud nemáte dostatečně velký hrnec, raději maso opékejte po částech. Přesuňte ho k zelenině.
Do hrnce dejte rybízové želé nebo džem a víno; směs přiveďte k varu a vařečkou odškrábněte ze dna případné přípečky. Přidejte vývar, tymián, bobkový list, maso a zeleninu. Ochuťte a přiveďte k varu. Přikryjte poklicí a dejte dusit do trouby tak, aby maso změklo; trvá to asi hodinu a půl. Podávejte s bramborovou kaší a kapustou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Co se dá vařit v pomalém hrnci? (24 receptů)
Komentáře
Anonym
17.10.2007 09:39
Apetit 1/07
jana Pliskova
12.02.2015 14:15
Výborná chuť! Pochutnala si
Výborná chuť! Pochutnala si celá rodinka a příští divočina bude zase podle tohoto receptu, s bramborovou kašičkou je to mňamka!