0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kančí roláda s bylinkami a pancettou

Kančí roláda s bylinkami a pancettou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Kančí roláda s bylinkami a pancettou

4/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4007 kcal
Bílkoviny 244 g
Sacharidy 230 g
Tuky 188 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní pečínka, která se hodí na nedělní oběd i skvělou rodinnou večeři. Kančí roláda s bylinkami a pancettou je jídlem, ktorým nepohrdne žádný milovník masa. 

Suroviny

pečeně bez kosti
máslo 2 PL
nakrájené na plátky
Na mořidlo
česnek 2 stroužky
překrojené napůl
řapíkatý celer 2 ks
nakrájené nahrubo
mrkev 2 ks
nakrájené našikmo
petržel 1 ks
nakrájená na plátky
šalvěj 3 snítky
rozmarýn 2 snítky
bobkový list 2 ks
pepř 5 kuliček
nahrubo
suché
Na bylinkovou pastu
na nudličky
česnek 2 stroužky
rozmarýn 2 snítka
lístky odrhnuté
šalvěj 2 snítky
lístky
sůl a pepř
čerstvě drcený
olivový olej 3 PL

Postup

1

Maso prořízněte na roládu a naložte do mořidla: posypte ho zeleninou, bylinkami a kořením a zalijte vínem. Zakryjte a v chladu nechte 1–2 dny mořit. Občas maso obraťte.

 
2

Pancettu a bylinky na pastu nasekejte nahrubo. Osolte a opepřete. Přilijte olej a několika pulzy v robotu vše dobře promíchejte.

3

Troubu rozehřejte na 180 °C. Maso vyndejte z mořidla a osušte. Osolte ho a opepřete a potřete z vnitřní strany 2/3 připravené pasty.

4

Potřený plát sviňte do rolády a upevněte kuchyňským provázkem. Osolte a opepřete i zvenku a potřete zbylou pastou.

5

Dejte do pekáčku, kolem rozložte zeleninu z mořidla (nebo pokud je příliš ‚unavená‘, tak čerstvou). Na zeleninu dejte máslo a pečte asi hodinu. Občas podlévejte mořidlem.

 
6

Upečené maso nechte 5 minut odpočívat, pak krájejte na plátky a podávejte s pečenou zeleninou.

PŘÍPAVA PEČENĚ NA ROLÁDU

Připravte si opravdu dobrý nůž. Očištěné a odblaněné maso položet na pracovní plochu a ostrým nožem veďte podél šikmý zářez směrem zprava doleva (viz první obrázek). Pozor, neprořízněte maso, jen nožem veďte cosi jako zatáčku a řez veďte zase zpátky doprava, ale o něco níže (viz druhý obrázek) Maso se rozbalí do pěkného plátu. Silnější místa můžete trochu naklepat, a tím výšku srovnat.

příprava masa na roládu

rozřezání masa na roládu

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč