Luxusní pečínka, která se hodí na nedělní oběd i skvělou rodinnou večeři. Kančí roláda s bylinkami a pancettou je jídlem, ktorým nepohrdne žádný milovník masa.
Suroviny
Postup
Maso prořízněte na roládu a naložte do mořidla: posypte ho zeleninou, bylinkami a kořením a zalijte vínem. Zakryjte a v chladu nechte 1–2 dny mořit. Občas maso obraťte.
Pancettu a bylinky na pastu nasekejte nahrubo. Osolte a opepřete. Přilijte olej a několika pulzy v robotu vše dobře promíchejte.
Troubu rozehřejte na 180 °C. Maso vyndejte z mořidla a osušte. Osolte ho a opepřete a potřete z vnitřní strany 2/3 připravené pasty.
Potřený plát sviňte do rolády a upevněte kuchyňským provázkem. Osolte a opepřete i zvenku a potřete zbylou pastou.
Dejte do pekáčku, kolem rozložte zeleninu z mořidla (nebo pokud je příliš ‚unavená‘, tak čerstvou). Na zeleninu dejte máslo a pečte asi hodinu. Občas podlévejte mořidlem.
Upečené maso nechte 5 minut odpočívat, pak krájejte na plátky a podávejte s pečenou zeleninou.
PŘÍPAVA PEČENĚ NA ROLÁDU
Připravte si opravdu dobrý nůž. Očištěné a odblaněné maso položet na pracovní plochu a ostrým nožem veďte podél šikmý zářez směrem zprava doleva (viz první obrázek). Pozor, neprořízněte maso, jen nožem veďte cosi jako zatáčku a řez veďte zase zpátky doprava, ale o něco níže (viz druhý obrázek) Maso se rozbalí do pěkného plátu. Silnější místa můžete trochu naklepat, a tím výšku srovnat.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Lovecká sezona. 28 zvěřinových receptů(28 receptů )
- Nadivoko! 12 receptů, díky kterým si zamilujete zvěřinu(12 receptů )