Kančí roláda s bylinkami a pancettou

Kančí roláda s bylinkami a pancettou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2534 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 215 g
Tuky 129 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní pečínka

Související recepty

Suroviny

1 kg
kančí pečeně bez kosti, očištěná
máslo 2 PL
nakrájené na plátky
Na mořidlo
česnek 2 stroužky
překrojený napůl
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený nahrubo
mrkev 2 ks
nakrájený našikmo
petržel 1 ks
nakrájená na plátky
šalvěj 3 snítky
rozmarýn 2 snítka
bobkový list 2 ks
pepř 5 kuliček
drcený nahrubo
víno bílé 500 ml
suché
Na bylinkovou pastu
pancetta 100 g
nakrájená na nudličky
česnek 2 stroužky
rozmarýn 2 snítka
lístky odrhnuté
šalvěj 2 snítka
lístky odrhnuté
sůl a pepř
čerstvě drcený
olivový olej 3 PL

1 Maso prořízněte na roládu (viz obrázek pod textem) a naložte do mořidla: posypte ho zeleninou, bylinkami a kořením a zalijte vínem. Zakryjte a v chladu nechte 1–2 dny mořit. Občas maso obraťte.

2 Pancettu a bylinky na pastu nasekejte nahrubo. Osolte a opepřete. Přilijte olej a několika pulzy v robotu vše dobře promíchejte.

3 Troubu rozehřejte na 180 °C. Maso vyndejte z mořidla a osušte. Osolte ho a opepřete a potřete z vnitřní strany 2/3 připravené pasty. Potřený plát sviňte do rolády a upevněte kuchyňským provázkem. Osolte a opepřete i zvenku a potřete zbylou pastou. Dejte do pekáčku, kolem rozložte zeleninu z mořidla (nebo pokud je příliš ‚unavená‘, tak čerstvou). Na zeleninu dejte máslo a pečte asi hodinu. Občas podlévejte mořidlem. Upečené maso nechte 5 minut odpočívat, pak krájejte na plátky a podávejte s pečenou zeleninou.

PŘÍPAVA PEČENĚ NA ROLÁDU

Připravte si opravdu dobrý nůž. Očištěné a odblaněné maso položet na pracovní plochu a ostrým nožem veďte podél šikmý zářez směrem zprava doleva (viz první obrázek). Pozor, neprořízněte maso, jen nožem veďte cosi jako zatáčku a řez veďte zase zpátky doprava, ale o něco níže (viz druhý obrázek) Maso se rozbalí do pěkného plátu. Silnější místa můžete trochu naklepat, a tím výšku srovnat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit