Kančí roláda s bylinkami a pancettou

Kančí roláda s bylinkami a pancettou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Kančí roláda s bylinkami a pancettou

4 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4007 kcal
Bílkoviny 244 g
Sacharidy 230 g
Tuky 188 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní pečínka, která se hodí na nedělní oběd i skvělou rodinnou večeři. Kančí roláda s bylinkami a pancettou je jídlem, ktorým nepohrdne žádný milovník masa. 

Suroviny

kančí maso 1 kg
pečeně bez kosti
máslo 2 PL
nakrájené na plátky
Na mořidlo
česnek 2 stroužky
překrojené napůl
řapíkatý celer 2 ks
nakrájené nahrubo
mrkev 2 ks
nakrájené našikmo
petržel 1 ks
nakrájená na plátky
šalvěj 3 snítky
rozmarýn 2 snítky
bobkový list 2 ks
pepř 5 kuliček
nahrubo
víno bílé 500 ml
suché
Na bylinkovou pastu
pancetta 100 g
na nudličky
česnek 2 stroužky
rozmarýn 2 snítka
lístky odrhnuté
šalvěj 2 snítky
lístky
sůl a pepř
čerstvě drcený
olivový olej 3 PL

Postup

1

Maso prořízněte na roládu a naložte do mořidla: posypte ho zeleninou, bylinkami a kořením a zalijte vínem. Zakryjte a v chladu nechte 1–2 dny mořit. Občas maso obraťte.

 
2

Pancettu a bylinky na pastu nasekejte nahrubo. Osolte a opepřete. Přilijte olej a několika pulzy v robotu vše dobře promíchejte.

3

Troubu rozehřejte na 180 °C. Maso vyndejte z mořidla a osušte. Osolte ho a opepřete a potřete z vnitřní strany 2/3 připravené pasty.

4

Potřený plát sviňte do rolády a upevněte kuchyňským provázkem. Osolte a opepřete i zvenku a potřete zbylou pastou.

5

Dejte do pekáčku, kolem rozložte zeleninu z mořidla (nebo pokud je příliš ‚unavená‘, tak čerstvou). Na zeleninu dejte máslo a pečte asi hodinu. Občas podlévejte mořidlem.

 
6

Upečené maso nechte 5 minut odpočívat, pak krájejte na plátky a podávejte s pečenou zeleninou.

PŘÍPAVA PEČENĚ NA ROLÁDU

Připravte si opravdu dobrý nůž. Očištěné a odblaněné maso položet na pracovní plochu a ostrým nožem veďte podél šikmý zářez směrem zprava doleva (viz první obrázek). Pozor, neprořízněte maso, jen nožem veďte cosi jako zatáčku a řez veďte zase zpátky doprava, ale o něco níže (viz druhý obrázek) Maso se rozbalí do pěkného plátu. Silnější místa můžete trochu naklepat, a tím výšku srovnat.

příprava masa na roládu

rozřezání masa na roládu

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit