Večeře, kterou budete mí hotovou během pár minut.
Suroviny
chleba bílý
85
g
(toustový, bagety, ciabatty, veky) natrhaný na kousky
konzervovaná kukuřice
200
g
slitá
tuňák
400
g
ve vlastní šťávě, důkladně slité
čedar
25
g
strouhaný
jarní cibulka
3
ks
najemno nasekaná
vejce
1
ks
prošlehané
rostlinný olej
2
PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
K podávání
housky
celozrnné
salát
listy
salsa
rajčatová
Postup
1
Do mixéru či chopperu vložte chléb a zpracujte na čerstvou strouhanku; přesypte ji do mísy.
2
Do mixéru dejte polovinu kukuřice a najemno nasekejte.
3
Nasekanou i nenasekanou kukuřici přisypte do mísy, přidejte tuňáka, sýr, jarní cibulky a trochu soli a pepře. Důkladně promíchejte.
4
Po troškách přidejte vejce (možná nebude potřeba celé), aby vznikla lepivá hmota, z níž půjdou vytvarovat čtyři stejné karbanátky.
5
Olej zahřejte v nepřilnavé pánvi a opečte na něm burgery, 5 minut z každé strany, dozlatova a aby byly uprostřed prohřáté.
6
Opečené karbanátky vložte do rozkrojených žemlí vyložených listy salátu a na ně dejte kopečky salsy.