Tenhle zeleninový burger můžete s klidem podávat v létě třeba i ke svátečnímu obědu.
Suroviny
1 Předehřejte troubu na 180 °C. Rozložte plátky rajčat na plech vyložený pečicím papírem, potřete je olejem a pečte asi dvacet minut. Dejte stranou.
2 Plátky lilku osolte, nechte asi půl hodiny vypotit, opláchněte a osušte. Potřete je olejem a v rozehřáté grilovací pánvi je opékejte dočervena zhruba dvě minuty z každé strany. Vyjměte je. Ve stejné pánvi nyní z obou stran opečte dozlatova sýr, stačí minuta z každé strany.
3 Potřete řezné plochy housek olejem, rozložte je řezem vzhůru na plech vyložený papírem na pečení a opékejte pod grilem v troubě přibližně minutu dozlatova. Pak je potřete ostrou majonézou a navršte na spodní díly připravená rajčata, lilek, sýr, karamelizovanou cibuli a lístky rukoly. Přiklopte vrchními díly housek a podávejte.
NĚCO NAVÍC Karamelizovanou cibuli můžete nahradit pár nakládanými kapary a/nebo olivami.
Komentáře
Patrik Michl
01.07.2010 12:48
vysokej