Burger s grilovaným lilkem, rajčaty a sýrem

Burger s grilovaným lilkem, rajčaty a sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (4)
Více než hodinu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1381 kcal
Bílkoviny 84 g
Cukr 101 g
Tuky 75 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tenhle zeleninový burger můžete s klidem podávat v létě třeba i ke svátečnímu obědu.

Suroviny

rajčata 2 ks
oválná, masitá, na silné plátky
olivový olej
na potření
hamburgerová bulka 4 ks
podélně přepůlené
lilek 1 ks
na tenké plátky
sůl
sýr halloumi 250 g
lze nahradit jiným sýrem na grilování
ostrá majonéza viz recept Apetit
cibule karamelizovaná
viz recept Apetit
rukola
k podávání

1 Předehřejte troubu na 180 °C. Rozložte plátky rajčat na plech vyložený pečicím papírem, potřete je olejem a pečte asi dvacet minut. Dejte stranou.

2 Plátky lilku osolte, nechte asi půl hodiny vypotit, opláchněte a osušte. Potřete je olejem a v rozehřáté grilovací pánvi je opékejte dočervena zhruba dvě minuty z každé strany. Vyjměte je. Ve stejné pánvi nyní z obou stran opečte dozlatova sýr, stačí minuta z každé strany.

3 Potřete řezné plochy housek olejem, rozložte je řezem vzhůru na plech vyložený papírem na pečení a opékejte pod grilem v troubě přibližně minutu dozlatova. Pak je potřete ostrou majonézou a navršte na spodní díly připravená rajčata, lilek, sýr, karamelizovanou cibuli a lístky rukoly. Přiklopte vrchními díly housek a podávejte.

NĚCO NAVÍC Karamelizovanou cibuli můžete nahradit pár nakládanými kapary a/nebo olivami.

 

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit