Tenhle zeleninový burger můžete s klidem podávat v létě třeba i ke svátečnímu obědu.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C. Rozložte plátky rajčat na plech vyložený pečicím papírem, potřete je olejem a pečte asi dvacet minut. Dejte stranou.
Plátky lilku osolte, nechte asi půl hodiny vypotit, opláchněte a osušte. Potřete je olejem a v rozehřáté grilovací pánvi je opékejte dočervena zhruba dvě minuty z každé strany. Vyjměte je. Ve stejné pánvi nyní z obou stran opečte dozlatova sýr, stačí minuta z každé strany.
Potřete řezné plochy housek olejem, rozložte je řezem vzhůru na plech vyložený papírem na pečení a opékejte pod grilem v troubě přibližně minutu dozlatova. Pak je potřete ostrou majonézou a navršte na spodní díly připravená rajčata, lilek, sýr, karamelizovanou cibuli a lístky rukoly. Přiklopte vrchními díly housek a podávejte.
NĚCO NAVÍC Karamelizovanou cibuli můžete nahradit pár nakládanými kapary a/nebo olivami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Neodolatelné vege burgery: z luštěnin, hub i ze zeleniny(14 receptů )
- Nejlepší domácí burgery: 15 ověřených receptů(15 receptů )
- Jednoduché recepty z lilku i světové speciality, na kterých si pochutnáte nejen během grilovací sezony(69 receptů )
- Bezmasá večeře z grilu aneb 20 na grilovanou zeleninu jako přílohu i hlavní chod(20 receptů )
Komentáře