
Uživatelský
recept
recept
Gnocchi se šunkou a parmezánem
Popis receptu:
Jednoduchý a rychlý recept, který zasytí!
Autor: Klára Kahounová
Počet porcí: 3
Doba přípravy: Do 10 minut
Ingredience
-
500 g gnocchi
kousek másla
1 střední cibule
200 g šunkového salámu (ideální je drůbeží)
1 kelímek smetany (buď na šlehání nebo Kunín Profesional)
2 vrchovaté polévkové lžíce strouhaného parmezánu
sůl
Příprava jídla
Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu.
Na pávni necháme rozpustit kousek másla a na něm zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno. Zhruba v polovině doby přípravy cibule přisypeme pokrájený šunkový salám a osmahneme. Zalijeme smetanou a krátce povaříme. Nakonec odstavíme ze zdroje tepla a přisypeme nastrouhaný parmezán, který necháme rozpustit. Pokud je třeba, tak dle chuti dosolíme.
Gnocchi rozložíme na střed talíře a na vrch nalijeme smetanovou směs. Pro ozdobu je možné ještě posypat parmezánem.
Přidat komentář