Gnocchi se šunkou a parmezánem

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Gnocchi se šunkou a parmezánem

Hodnocení receptu
4 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 10 minut

Suroviny

500 g gnocchi
kousek másla
1 střední cibule
200 g šunkového salámu (ideální je drůbeží)
1 kelímek smetany (buď na šlehání nebo Kunín Profesional)
2 vrchovaté polévkové lžíce strouhaného parmezánu
sůl
Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu. Na pávni necháme rozpustit kousek másla a na něm zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno. Zhruba v polovině doby přípravy cibule přisypeme pokrájený šunkový salám a osmahneme. Zalijeme smetanou a krátce povaříme. Nakonec odstavíme ze zdroje tepla a přisypeme nastrouhaný parmezán, který necháme rozpustit. Pokud je třeba, tak dle chuti dosolíme. Gnocchi rozložíme na střed talíře a na vrch nalijeme smetanovou směs. Pro ozdobu je možné ještě posypat parmezánem.
Autor: klárak

Obchod Apetit