Lasagne v barvách italské trikolory.
Suroviny
mozzarella
350
g
na tenké plátky
rajče
4
ks
na tenké plátky
olej
1
PL
lasagne (těstovina)
4
ks
lasagne (těstovina)
4
ks
špenátové
olivový olej panenský
1
PL
oregano
1
špetka
pepř
čerstvě mletý
bazalka
listy
1 Nakrájejte na tenké plátky 350 g mozzarelly, osolte, nechte 30 minut vykapat na cedníku. Totéž zvlášť udělejte se 4 rajčaty.
2 Uvařte ve slané vodě se lžící oleje 4 bílé a 4 špenátové lasagne, sceďte je a překrojte napůl.
3 Do středu každého talíře nalijte lžíci panenského olivového oleje. Na to položte plátek špenátové lasagne, poklaďte několika plátky mozzarelly a rajčat, okořeňte špetkou oregana a pepře, pokapejte olejem a poklaďte lístky bazalky. Křížem dejte bílou lasagni a pokračujte ve vrstvení. Skončete rajčatovo-mozzarellovou vrstvou a zapečte pod grilem.