Nočky se dvěma druhy sýra a slaninou

Nočky se dvěma druhy sýra a slaninou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2542 kcal
Bílkoviny 60 g
Cukr 201 g
Tuky 163 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Superrychlým receptům obvykle nevěřím, ale tenhle se opravdu povedl. Pro odlehčení stačí nahradit noky těstovinami.

Suroviny

gnocchi bramborové 400 g
jarní cibulka 5 ks
gorgonzolla 100 g
lze nahradit jiným sýrem s modrou plísní
mascarpone 250 g
lze nahradit Ramou Cremefine
anglická slanina 140 g
špenát 250 g
čerstvý listový, lze použít I mražené listy

1 Začněte vařit osolenou vodu na nočky. Mezitím nadrobno nakrájejte jarní cibulku a plísňový sýr.

2 Dejte do hluboké pánve mascarpone, přidejte plísňový sýr a cibulku a při střední teplotě nechte rozpustit. Sýrovou směs promíchejte.

3 Vložte nočky do vařící vody a nechte je vařit asi 3 minuty, dokud nevystoupí na hladinu.

Do sýrové směsi přidejte špenát a prohřejte jej. Pak vmíchejte polovinu na plátky pokrájené opečené slaniny.

5 Vyjměte nočky cedníkem z hrnce a promíchejte je se sýrovou směsí. Nakonec posypte zbylou slaninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit