Superrychlým receptům obvykle nevěřím, ale tenhle se opravdu povedl. Pro odlehčení stačí nahradit noky těstovinami.
Suroviny
gnocchi bramborové
400
g
jarní cibulka
5
ks
gorgonzola
100
g
nebo jiný sýr s modrou plísní
mascarpone
250
g
anglická slanina
140
g
špenát
250
g
čerstvý nebo mražený
Postup
1
Začněte vařit osolenou vodu na nočky. Mezitím nadrobno nakrájejte jarní cibulku a plísňový sýr.
2
Dejte do hluboké pánve mascarpone, přidejte plísňový sýr a cibulku a při střední teplotě nechte rozpustit. Sýrovou směs promíchejte.
3
Vložte nočky do vařící vody a nechte je vařit asi 3 minuty, dokud nevystoupí na hladinu.
4
Do sýrové směsi přidejte špenát a prohřejte jej. Pak vmíchejte polovinu na plátky pokrájené opečené slaniny.
5
Vyjměte nočky cedníkem z hrnce a promíchejte je se sýrovou směsí. Nakonec posypte zbylou slaninou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sýrové hody: 15 receptů plných sýra(15 receptů)
- Podzimní jídla z jednoho hrnce do půl hodiny(39 receptů)
Komentáře
Anonym
22.08.2007 11:42
jiné těstoviny
Anonym
23.04.2008 09:40
Vyborne
Anonym
05.09.2008 10:53
super
Anonym
19.02.2009 11:47
rychlovka