0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nočky se dvěma druhy sýra a slaninou

Nočky se dvěma druhy sýra a slaninou

3.5 / 5. Počet hodnocení: 15
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2542 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 201 g
Tuky 163 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Superrychlým receptům obvykle nevěřím, ale tenhle se opravdu povedl. Pro odlehčení stačí nahradit noky těstovinami.

Suroviny

gnocchi bramborové 400 g
jarní cibulka 5 ks
gorgonzola 100 g
nebo jiný sýr s modrou plísní
mascarpone 250 g
anglická slanina 140 g
špenát 250 g
čerstvý nebo mražený

Postup

1

Začněte vařit osolenou vodu na nočky. Mezitím nadrobno nakrájejte jarní cibulku a plísňový sýr.

2

Dejte do hluboké pánve mascarpone, přidejte plísňový sýr a cibulku a při střední teplotě nechte rozpustit. Sýrovou směs promíchejte.

3

Vložte nočky do vařící vody a nechte je vařit asi 3 minuty, dokud nevystoupí na hladinu.

4

Do sýrové směsi přidejte špenát a prohřejte jej. Pak vmíchejte polovinu na plátky pokrájené opečené slaniny.

5

Vyjměte nočky cedníkem z hrnce a promíchejte je se sýrovou směsí. Nakonec posypte zbylou slaninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

Anonym

Volila bych s touto omáčkou spíše penne nebo tagliatelle...bude to méně těžké...noky a hutná omáčka bylo až moc

Anonym

Tento recpet jsem trochu pozmněnila. Místo nočků jsem použila vrtulky a přidala ještě kuřecí maso (znáte chlapy :-) ) a bylo to výborné.

Anonym

Skvělé, když opravdu přijdete domů a za čtvrt hodiny chcete podávat jídlo :-)

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit