0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nočky se dvěma druhy sýra a slaninou

Nočky se dvěma druhy sýra a slaninou

4.8 / 5. Počet hodnocení: 15
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2542 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 201 g
Tuky 163 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Superrychlým receptům obvykle nevěřím, ale tenhle se opravdu povedl. Pro odlehčení stačí nahradit noky těstovinami.

Suroviny

gnocchi bramborové 400 g
jarní cibulka 5 ks
nebo jiný sýr s modrou plísní
čerstvý nebo mražený

Postup

1

Začněte vařit osolenou vodu na nočky. Mezitím nadrobno nakrájejte jarní cibulku a plísňový sýr.

2

Dejte do hluboké pánve mascarpone, přidejte plísňový sýr a cibulku a při střední teplotě nechte rozpustit. Sýrovou směs promíchejte.

3

Vložte nočky do vařící vody a nechte je vařit asi 3 minuty, dokud nevystoupí na hladinu.

4

Do sýrové směsi přidejte špenát a prohřejte jej. Pak vmíchejte polovinu na plátky pokrájené opečené slaniny.

5

Vyjměte nočky cedníkem z hrnce a promíchejte je se sýrovou směsí. Nakonec posypte zbylou slaninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

Anonym

Volila bych s touto omáčkou spíše penne nebo tagliatelle...bude to méně těžké...noky a hutná omáčka bylo až moc

Anonym

Velmi rychle a velmi chutne! :))

Anonym

Tento recpet jsem trochu pozmněnila. Místo nočků jsem použila vrtulky a přidala ještě kuřecí maso (znáte chlapy :-) ) a bylo to výborné.

Anonym

Skvělé, když opravdu přijdete domů a za čtvrt hodiny chcete podávat jídlo :-)

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč