
Mac and cheese
Dokonalý příklad toho, čemu se říká ‚comfort food‘. Macaroni and cheese je vlastně jednoduché jídlo, na které vám stačí pouhé 3 ingredience (těstoviny, sýr a kondenzované mléko) ve výživném poměru 1 : 1 : 1. My jsme je vylepšili ještě o cibulku a česnek, které dodají na chuti, a škrob, jenž zajistí krémovitost.
Ingredience
- 1 lžíce másla
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 300 g libovolných těstovin
- sůl
- 50 g parmazánu, nastrouhaného
- 150 g sýra typu gruyère či comté, nastrouhaného nahrubo
- 100 g mozzarelly, nastrouhané nahrubo nebo natrhané
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 350 g konzerva neslazeného kondenzovaného mléka
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 220°C a zapněte gril. Máslo rozehřejte v pánvi, vsypte cibuli a zvolna opékejte, aby zesklovatěla, přidejte česnek a ještě chvíli opékejte. Potom odstavte.
2 Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu na skus. Všechny sýry promíchejte v misce.
3 Kukuřičný škrob rozmíchejte v části kondenzovaného mléka, vlijte k cibuli a česneku. Přilijte zbylé mléko a nechte směs mírně 2–3 minuty provařit. Pak do ní vmíchejte 2/3 směsi sýrů a těstoviny. Opepřete, promíchejte a přesuňte do zapékací misky. Posypte zbylým sýrem a dejte zapéct do trouby pod gril.
NĚCO NAVÍC
Pokud chcete ušetřit čas, můžete místo čerstvé cibule a česneku použít sušený česnek a cibuli v prášku. V tom případě ale samozřejmě vynechte i máslo. Mac and cheese můžete vylepšovat, obměňovat sýr, přidat trochu zeleniny či přidat vypraženou slaninu.
Přidat komentář