Mac and cheese – dokonalý příklad toho, čemu se říká ‚comfort food‘. Macaroni and cheese je vlastně jednoduché jídlo, na které vám stačí pouhé 3 ingredience (těstoviny, sýr a kondenzované mléko) ve výživném poměru 1 : 1 : 1. My jsme recept vylepšili ještě o cibulku a česnek, které dodají na chuti, a škrob, jenž zajistí krémovitost.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220 °C a zapněte gril.
Máslo rozehřejte v pánvi, vsypte cibuli a zvolna opékejte, aby zesklovatěla, přidejte česnek a ještě chvíli opékejte. Potom odstavte.
Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu na skus. Všechny sýry promíchejte v misce.
Kukuřičný škrob rozmíchejte v části kondenzovaného mléka, vlijte k cibuli a česneku.
Přilijte zbylé mléko a nechte směs mírně 2–3 minuty provařit.
Pak do ní vmíchejte 2/3 směsi sýrů a těstoviny.
Opepřete, promíchejte a přesuňte do zapékací misky. Posypte zbylým sýrem a dejte zapéct do trouby pod gril.
NĚCO NAVÍC
Pokud chcete ušetřit čas, můžete místo čerstvé cibule a česneku použít sušený česnek a cibuli v prášku. V tom případě ale samozřejmě vynechte i máslo. Mac'n'cheese můžete vylepšovat, obměňovat sýr, přidat trochu zeleniny či přidat vypraženou slaninu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 35x zapečené těstoviny: Nostalgie v moderním kabátu(36 receptů )
- Krémové těstoviny aneb Kouzlo krémových omáček(16 receptů )