0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mac and cheese

Mac and cheese
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mac and cheese

4.3 / 5. Počet hodnocení: 27
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3430 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 371 g
Tuky 146 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalý příklad toho, čemu se říká ‚comfort food‘. Macaroni and cheese je vlastně jednoduché jídlo, na které vám stačí pouhé 3 ingredience (těstoviny, sýr a kondenzované mléko) ve výživném poměru 1 : 1 : 1. My jsme je vylepšili ještě o cibulku a česnek, které dodají na chuti, a škrob, jenž zajistí krémovitost.

Suroviny

máslo 1 PL
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 3 stroužky
na plátky
těstoviny 300 g
libovolné
sůl
nastrouhaný
nebo comté, nahrubo nastrouhaný
nahrubo nastrouhaná nebo natrhaná
škrob 1 PL
kukuřičný
neslazené

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C a zapněte gril.

2

Máslo rozehřejte v pánvi, vsypte cibuli a zvolna opékejte, aby zesklovatěla, přidejte česnek a ještě chvíli opékejte. Potom odstavte.

3

Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu na skus. Všechny sýry promíchejte v misce.

4

Kukuřičný škrob rozmíchejte v části kondenzovaného mléka, vlijte k cibuli a česneku.

5

Přilijte zbylé mléko a nechte směs mírně 2–3 minuty provařit.

6

Pak do ní vmíchejte 2/3 směsi sýrů a těstoviny.

7

Opepřete, promíchejte a přesuňte do zapékací misky. Posypte zbylým sýrem a dejte zapéct do trouby pod gril.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete ušetřit čas, můžete místo čerstvé cibule a česneku použít sušený česnek a cibuli v prášku. V tom případě ale samozřejmě vynechte i máslo. Mac and cheese můžete vylepšovat, obměňovat sýr, přidat trochu zeleniny či přidat vypraženou slaninu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč