Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

bramborovy salat s chobotnici

Popis receptu: 
italsky recept
Autor: Alexandra Boesova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    cca kilovou mrazenou chobotnici nebo cerstvnou, 1kg brambor, dve lzice olivoveho oleje, stava z jednoho citronu, petrzelka, sul, pepr

Příprava jídla

chobotnici uvarime v nesolene vode domekka (dame vody jen tolik, aby zakryla chobotnici), cca 50 minut az 1 hodinu. Oloupane brambory nakrajime na male kosticky a uvarime. Scedime chobotnici a nozem z ni odstranime tmavou vrchni slupku.Chobotnici nakrajime na kousky (chapadla na kolecka) a smichame ji s uvarenymi bramborami. Zakapeme citronovou stavou a olivovym olejem. Jemne osolime, opeprime, posypeme nasekanou petrzelkou. Dobre promychame. Nechame ustat. Salat podavame o pokojove teplote. Muj tip: Pro obohace salatu se daji uvarit cerstve zelene fazolky a po vychladnuti je pridame do salatu. Dale muzeme obohatit i piniovymi orisky.
REKLAMA

Přidat komentář