Suroviny
chobotnice
1
kg
mražená nebo čerstvá
brambory
1
kg
olivový olej
2
PL
citron
1
ks
šťáva
petrželka
sůl
pepř
chobotnici uvarime v nesolene vode domekka (dame vody jen tolik, aby zakryla chobotnici), cca 50 minut az 1 hodinu. Oloupane brambory nakrajime na male kosticky a uvarime. Scedime chobotnici a nozem z ni odstranime tmavou vrchni slupku.Chobotnici nakrajime na kousky (chapadla na kolecka) a smichame ji s uvarenymi bramborami. Zakapeme citronovou stavou a olivovym olejem. Jemne osolime, opeprime, posypeme nasekanou petrzelkou. Dobre promychame. Nechame ustat. Salat podavame o pokojove teplote.
Muj tip: Pro obohace salatu se daji uvarit cerstve zelene fazolky a po vychladnuti je pridame do salatu. Dale muzeme obohatit i piniovymi orisky.