0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2035 kcal
Bílkoviny 180 g
Sacharidy 216 g
Tuky 38 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

chobotnice 1 kg
mražená nebo čerstvá
brambory 1 kg
olivový olej 2 PL
citron 1 ks
šťáva
petrželka
sůl
pepř
chobotnici uvarime v nesolene vode domekka (dame vody jen tolik, aby zakryla chobotnici), cca 50 minut az 1 hodinu. Oloupane brambory nakrajime na male kosticky a uvarime. Scedime chobotnici a nozem z ni odstranime tmavou vrchni slupku.Chobotnici nakrajime na kousky (chapadla na kolecka) a smichame ji s uvarenymi bramborami. Zakapeme citronovou stavou a olivovym olejem. Jemne osolime, opeprime, posypeme nasekanou petrzelkou. Dobre promychame. Nechame ustat. Salat podavame o pokojove teplote. Muj tip: Pro obohace salatu se daji uvarit cerstve zelene fazolky a po vychladnuti je pridame do salatu. Dale muzeme obohatit i piniovymi orisky.
Autor: pulce

Obchod Apetit