
Krekry s řepovým pestem
Tyhle krekry mizí rychlostí blesku! Řepové pesto si zamilujete.
Vydání: 2016/1
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1/2 hrnku mandlí
- 1/4 hrnku vlašských ořechů
- 1/4 hrnku piniových oříšků
- 3 stroužky česneku, oloupané
- velká hrst lístků bazalky
- 1/2 hrnku parmazánu, nahrubo
- 2 střední červené řepy, vařené či pečené, oloupané a nasekané nahrubo
- 1/4 hrnku olivového oleje
- slané krekry k podávání
- parmazánové hoblinky nebo čerstvý kozí sýr a výhonky řeřichy na ozdobení
Příprava jídla
1 Mandle a ořechy pečte v troubě vyhřáté na 180°C asi 5 minut, až lehce zezlátnou a rozvoní se. Nechte vychladnout, sesypte je do mixéru a rozmixujte nahrubo. Přidejte česnek, bazalku a polovinu parmazánu. Několika pulzy mixéru rozmixujte nahrubo, přidejte řepu a pokračujte v mixování. Postupně přilévejte olej. (Směs může mít hrubší konzistenci, ale můžete ji rozmixovat i na pyré.) Dejte vychladit.
2 Každý kousek krekru potřete pestem a ozdobte sýrem a řeřichou.
Přidat komentář