Tyhle krekry mizí rychlostí blesku! Řepové pesto si zamilujete.
Suroviny
mandle
½
hrnku
vlašské ořechy
¼
hrnek
piniové oříšky
¼
hrnek
česnek
3
stroužek
oloupané
bazalka
hrst
velká hrst lístků
parmazán
½
hrnku
nahrubo
červená řepa
2
ks
střední, vařené / pečené, oloupané, nahrubo
olivový olej
¼
hrnek
slané krekry k podávání
hoblinky na ozdobu
čerstvý, na ozdobu
výhonky řeřichy na ozdobu
Postup
1
Mandle a ořechy pečte v troubě vyhřáté na 180°C asi 5 minut, až lehce zezlátnou a rozvoní se. Nechte vychladnout, sesypte je do mixéru a rozmixujte nahrubo. Přidejte česnek, bazalku a polovinu parmazánu. Několika pulzy mixéru rozmixujte nahrubo, přidejte řepu a pokračujte v mixování. Postupně přilévejte olej. (Směs může mít hrubší konzistenci, ale můžete ji rozmixovat i na pyré.) Dejte vychladit.
2
Každý kousek krekru potřete pestem a ozdobte sýrem a řeřichou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dokonalá silvestrovská party (15 receptů )
- Červená řepa: 41 receptů s královnou studené kuchyně(41 receptů )