Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krekry s řepovým pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2226 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 48 g
Tuky 183 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle krekry mizí rychlostí blesku! Řepové pesto si zamilujete.

Suroviny

mandle ½ hrnku
piniové oříšky ¼ hrnek
česnek 3 stroužek
oloupané
bazalka hrst
velká hrst lístků
parmazán ½ hrnku
nahrubo
střední, vařené / pečené, oloupané, nahrubo
olivový olej ¼ hrnek
slané krekry k podávání
hoblinky na ozdobu
čerstvý, na ozdobu
výhonky řeřichy na ozdobu

Postup

1

Mandle a ořechy pečte v troubě vyhřáté na 180°C asi 5 minut, až lehce zezlátnou a rozvoní se. Nechte vychladnout, sesypte je do mixéru a rozmixujte nahrubo. Přidejte česnek, bazalku a polovinu parmazánu. Několika pulzy mixéru rozmixujte nahrubo, přidejte řepu a pokračujte v mixování. Postupně přilévejte olej. (Směs může mít hrubší konzistenci, ale můžete ji rozmixovat i na pyré.) Dejte vychladit.

2

Každý kousek krekru potřete pestem a ozdobte sýrem a řeřichou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...