Krekry s řepovým pestem

Krekry s řepovým pestem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2226 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 48 g
Tuky 183 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle krekry mizí rychlostí blesku! Řepové pesto si zamilujete.

Suroviny

mandle 0.5 hrnek
vlašské ořechy 0.25 hrnek
piniové oříšky 0.25 hrnek
česnek 3 stroužek
oloupané
bazalka hrst
velká hrst lístků
parmazán 0.5 hrnek
nahrubo
červená řepa 2 ks
střední, vařené / pečené, oloupané, nahrubo
olivový olej 0.25 hrnek
slané krekry k podávání
parmazánové hoblinky na ozdobu
kozí sýr
čerstvý, na ozdobu
výhonky řeřichy na ozdobu

1 Mandle a ořechy pečte v troubě vyhřáté na 180°C asi 5 minut, až lehce zezlátnou a rozvoní se. Nechte vychladnout, sesypte je do mixéru a rozmixujte nahrubo. Přidejte česnek, bazalku a polovinu parmazánu. Několika pulzy mixéru rozmixujte nahrubo, přidejte řepu a pokračujte v mixování. Postupně přilévejte olej. (Směs může mít hrubší konzistenci, ale můžete ji rozmixovat i na pyré.) Dejte vychladit.

2 Každý kousek krekru potřete pestem a ozdobte sýrem a řeřichou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit