Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Opilé rozinky

Rychlé nepečené cukroví, kterým zachráníte Vánoce i nečekanou návštěvu.

Vydání: 2008/12
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 40 kuliček
Doba přípravy: Do 30 minut
+ máčení rozinek přes noc
P
Cukroví Česká

Ingredience

    • 200 g rozinek
    • 200–300 ml tuzemského rumu
    • 200 g moučkového cukru
    • 100 g hořké čokolády, nastrouhané
    • 200 g mletých lískových nebo vlašských ořechů
    • 2 lžíce másla

    Na obalování

    • 100 g hořké čokolády, nastrouhané

Příprava jídla

Rozinky namočte přes noc do rumu, potom je slijte a smíchejte s ostatními přísadami. Z hmoty vytvořte kuličky či šištičky a obalte je ve strouhané čokoládě. Uchovejte v chladu.

Něco navíc: Mléčná čokoláda se na tento recept nehodí, zato ho ale vylepší kvalitní hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaové hmoty (60 % a více). Barevného kontrastu dosáhnete, když na obalení části kuliček použijete mleté ořechy nebo strouhaný kokos.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nepečené kokosové kuličky

Tradiční vánoční cukroví

Linecká srdce

Vanilkové rohlíčky

Kokosové kostky

Krokantové kytičky

Podvodnice

Kakaové ořechy

Oříškové košíčky

Vosí hnízda

Komentáře

Obrazek uzivatele
hmota vobec nedrzala pokope a bola prilis alkoholova...
Obrazek uzivatele
Popravdě nechápu, jak se tímto cukrovím dá "zachránit" pohoštění pro NEČEKANOU návštěvu, když je potřeba rozinky nechat namočené docela dlouhou dobu (nejlépe přes noc) a to už ani nemluvím o času nezbytném k uhňácání kuliček. :o))) Hawk.

Přidat komentář