
Vrstvený malinový pohár
Omamné a skvostné. Mascarpone má díky vysokému obsahu tuku krásně krémovou konzistenci. Proto mu to skvěle sluší s citrusy, které mu dodávají lehkost. Pokud pohár připravujete pro dospělé, zakapejte piškot pořádnou porcí alkoholu.
Ingredience
- 200 g mražených malin
- 1 sáček vanilkového cukru
- 200 g mascarpone
- 200 g tučného tvarohu
- 80 g smetanového jogurtu
- 1 lžička strouhané limetkové kůry
- 2 lžíce moučkového cukru
- ½ citronové babety nebo 150 g jiného světlého piškotu
- 100 ml pomerančové šťávy
- 8 oplatkových trubiček na ozdobení
- čerstvé maliny na ozdobení
Příprava jídla
1 Mražené maliny promíchejte s vanilkovým cukrem a nechte povolit.
2 Mascarpone rozšlehejte s tvarohem a limetkovou kůrou na hladký krém, případně zřeďte jogurtem. Podle chuti oslaďte.
3 Citronovou babetu nakrájejte na kostky, zvlhčete pomerančovým džusem a nechte 10 minut nasáknout.
4 Do vysokých sklenic střídavě vrstvěte piškot, maliny i se šťávou, kterou pustily, a krémovou směs. Ozdobte čerstvými malinami a podávejte s oplatkovými trubičkami.
Něco navíc:
Když vám jako poslední vrstva vyjde krém, vypadá krásně ozdobený praženými mandlovými lupínky. Výborné je babetu pokapat kromě pomerančové šťávy i nějakým ovocným likérem, jako je pomerančové cointreau,portským, sherry, vermutem či ovocnou pálenkou.
Přidat komentář