Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vrstvený malinový pohár

Omamné a skvostné. Mascarpone má díky vysokému obsahu tuku krásně krémovou konzistenci. Proto mu to skvěle sluší s citrusy, které mu dodávají lehkost. Pokud pohár připravujete pro dospělé, zakapejte piškot pořádnou porcí alkoholu.

Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Pohár

Ingredience

    • 200 g mražených malin
    • 1 sáček vanilkového cukru
    • 200 g mascarpone
    • 200 g tučného tvarohu
    • 80 g smetanového jogurtu
    • 1 lžička strouhané limetkové kůry
    • 2 lžíce moučkového cukru
    • ½ citronové babety nebo 150 g jiného světlého piškotu
    • 100 ml pomerančové šťávy
    • 8 oplatkových trubiček na ozdobení
    • čerstvé maliny na ozdobení

Příprava jídla

1 Mražené maliny promíchejte s vanilkovým cukrem a nechte povolit.

2 Mascarpone rozšlehejte s tvarohem a limetkovou kůrou na hladký krém, případně zřeďte jogurtem. Podle chuti oslaďte.

3 Citronovou babetu nakrájejte na kostky, zvlhčete pomerančovým džusem a nechte 10 minut nasáknout.

4 Do vysokých sklenic střídavě vrstvěte piškot, maliny i se šťávou, kterou pustily, a krémovou směs. Ozdobte čerstvými malinami a podávejte s oplatkovými trubičkami.

Něco navíc:
Když vám jako poslední vrstva vyjde krém, vypadá krásně ozdobený praženými mandlovými lupínky. Výborné je babetu pokapat kromě pomerančové šťávy i nějakým ovocným likérem, jako je pomerančové cointreau,portským, sherry, vermutem či ovocnou pálenkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Opilý britský trifle

Dezert s ovocnou pěnou

Výstřední poháry

Jogurtový krém s ovocem

Šampaňská pěna

Čokoládovo-arašídový pohár

Affogato

REKLAMA

Přidat komentář