Suroviny
rostlinný olej
cibule
1
ks
párky
2
ks
mouka pšeničná hladká
150
g
vývar zeleninový
čočka
300
g
předem uvařená
česnek
5
stroužků
vejce
2
ks
uvařená natvrdo
sůl
pepř
Postup
1
V hlubším hrnci rozehřejeme olej. Cibuli nakrájíme na kostičky, párky na tenká kolečka. Obojí pak na oleji orestujeme.
2
Když cibule zesklovatí, přisypeme hladkou mouku, dobře promícháme, aby se mouka nepřichytávala ke dnu hrnce a zalijeme vývarem. Zamícháme a vaříme za častého míchání 15-20 minut při mírné teplotě.
3
Potom přidáme vařenou čočku a vaříme ještě dalších 20 minut také při mírné teplotě.
4
Do hotové polévky vmícháme 4 stroužky česneku utřeného se solí a opepříme ji. Zbylý stroužek česneku rozkrájíme na tenké plátky.
5
Vajíčka rozdělíme na 4 díly. Polévku nalijeme do talířů, přidáme česnek a vejce uvařená natvrdo.