Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramboračka s houbami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 50
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1328 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 90 g
Tuky 94 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramboračka s houbami je vždycky skvělá, ale s nočky se promění v dokonalé antidepresivum. Houbová polévka s bramborami je tradičný pokrm, na který nedaly dopustit už naše babičky. Recept na bramboračku s houbami s námi zvládnete jedna dvě.

Náš tip: Připravte si například i Savojskou bramboračku podle našeho video receptu

Skryt pre seznam

Suroviny

máslo 100 g
houby 1 hrst
čerstvé, pokrájené
mrkev 1 ks
na kolečka, nebo nastrouhaná
větší, na kousky
sůl
na dochucení
majoránka (drhnutá)
několik stroužků
Na nočky
mouka pšeničná hrubá 3 PL
vejce 1 ks
sůl 1 špetka

Postup

1

V hrnci rozehřejte máslo a poduste na něm očistěné a nakrálené houby spolu s na kolečka nakrájenou mrkví.

2

Zaprašte hladkou moukou, osmahněte, zalijte asi litrem studené vody, osolte a uveďte do varu. Pokud chcete plnější chut, můžete místo vody použít i zeleninový nebo kuřecí vývar.

3

Vsypte očistěné a na kostky nakrájené brambory, kmín a na mírném plameni povařte asi dvacet minut, než brambory změknou.

4

Mezitím z mouky, vajec a soli smíchejte husté těstíčko a před koncem varu vykrajujte lžičkou noky přímo do polévky. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.

5

Uvařenou polévku na závěr dochuťte majoránkou a rozdrceným česnekem. Podávejte – ideálně s čerstvým chlebem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

Apetit magazín