Bramboračka s houbami je vždycky skvělá, ale s nočky se promění v dokonalé antidepresivum. Houbová polévka s bramborami je tradičný pokrm, na který nedaly dopustit už naše babičky. Recept na bramboračku s houbami s námi zvládnete jedna dvě.
Náš tip: Připravte si například i Savojskou bramboračku podle našeho video receptu
Postup
V hrnci rozehřejte máslo a poduste na něm očistěné a nakrálené houby spolu s na kolečka nakrájenou mrkví.
Zaprašte hladkou moukou, osmahněte, zalijte asi litrem studené vody, osolte a uveďte do varu. Pokud chcete plnější chut, můžete místo vody použít i zeleninový nebo kuřecí vývar.
Vsypte očistěné a na kostky nakrájené brambory, kmín a na mírném plameni povařte asi dvacet minut, než brambory změknou.
Mezitím z mouky, vajec a soli smíchejte husté těstíčko a před koncem varu vykrajujte lžičkou noky přímo do polévky. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.
Uvařenou polévku na závěr dochuťte majoránkou a rozdrceným česnekem. Podávejte – ideálně s čerstvým chlebem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu inspirované 19. stoletím: více než 30 jídel à la Rettigová(18 receptů )
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(117 receptů )
- Kulajda, kyselo nebo bramboračka? 35 houbových polévek(35 receptů )
Komentáře