Bramboračka s houbami

Bramboračka s houbami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1322 kcal
Bílkoviny 24 g
Cukr 89 g
Tuky 94 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Houbovka je vždycky skvělá, ale s nočky se promění v dokonalé antidepresivum, to jest v životabudič.

Suroviny

máslo 100 g
houby hrst
čerstvé
mrkev 1 ks
pokrájená
mouka pšeničná hladká 1 PL
brambory 2 ks
větší, na kousky
sůl
na dochucení
kmín
majoránka (drhnutá)
česnek stroužků
Na nočky
mouka pšeničná hrubá 3 PL
vejce 1 ks
sůl špetka

1 V hrnci rozehřejte máslo a poduste na něm houby spolu s mrkví. Zaprašte moukou, osmahněte, zalijte asi litrem studené vody, osolte a uveďte do varu. Vsypte brambory, kmín a na mírném plameni povařte asi dvacet minut.

2Mezitím z mouky, vajec a soli smíchejte husté těstíčko a před koncem varu vykrajujte lžičkou noky přímo do polévky. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové. Dochuťte polévku majoránkou a rozdrceným česnekem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...

Obchod Apetit