Bramboračka s houbami

Bramboračka s houbami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1322 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 89 g
Tuky 94 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Houbovka je vždycky skvělá, ale s nočky se promění v dokonalé antidepresivum, to jest v životabudič.

Suroviny

máslo 100 g
houby hrst
čerstvé
mrkev 1 ks
pokrájená
mouka pšeničná hladká 1 PL
brambory 2 ks
větší, na kousky
sůl
na dochucení
kmín
majoránka (drhnutá)
česnek stroužků
Na nočky
mouka pšeničná hrubá 3 PL
vejce 1 ks
sůl špetka

1 V hrnci rozehřejte máslo a poduste na něm houby spolu s mrkví. Zaprašte moukou, osmahněte, zalijte asi litrem studené vody, osolte a uveďte do varu. Vsypte brambory, kmín a na mírném plameni povařte asi dvacet minut.

2Mezitím z mouky, vajec a soli smíchejte husté těstíčko a před koncem varu vykrajujte lžičkou noky přímo do polévky. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové. Dochuťte polévku majoránkou a rozdrceným česnekem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

Apetit magazín

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit