0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramboračka s houbami
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 44
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1322 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 89 g
Tuky 94 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Houbovka je vždycky skvělá, ale s nočky se promění v dokonalé antidepresivum, to jest v životabudič. Bramboračka s houbami je tradičný pokrm, na který nedali dopustit už naše babičky. S námi jeho přípravu zvádnete jedna dvě. 

Suroviny

máslo 100 g
houby hrst
čerstvé
mrkev 1 ks
pokrájená
mouka pšeničná hladká 1 PL
větší, na kousky
sůl
na dochucení
kmín
majoránka (drhnutá)
česnek stroužků
Na nočky
mouka pšeničná hrubá 3 PL
vejce 1 ks
sůl špetka

Postup

1

V hrnci rozehřejte máslo a poduste na něm očistěné a nakrálené houby spolu s na kolečka nakrájenou mrkví.

2

Zaprašte hladkou moukou, osmahněte, zalijte asi litrem studené vody, osolte a uveďte do varu. Pokud chcete plnější chut, můžete místo vody použít i zeleninový nebo kuřecí vývar.

3

Vsypte očistěné a na kostky nakrájené brambory, kmín a na mírném plameni povařte asi dvacet minut, než brambory změknou.

4

Mezitím z mouky, vajec a soli smíchejte husté těstíčko a před koncem varu vykrajujte lžičkou noky přímo do polévky. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.

5

Uvařenou polévku na vávěr pochuťte majoránkou a rozdrceným česnekem. Podávejte - ideálně s čerstvým chlebem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

Antonín Toman

ok

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč