Houbovka je vždycky skvělá, ale s nočky se promění v dokonalé antidepresivum, to jest v životabudič. Bramboračka s houbami je tradičný pokrm, na který nedali dopustit už naše babičky. S námi jeho přípravu zvádnete jedna dvě.
Postup
V hrnci rozehřejte máslo a poduste na něm očistěné a nakrálené houby spolu s na kolečka nakrájenou mrkví.
Zaprašte hladkou moukou, osmahněte, zalijte asi litrem studené vody, osolte a uveďte do varu. Pokud chcete plnější chut, můžete místo vody použít i zeleninový nebo kuřecí vývar.
Vsypte očistěné a na kostky nakrájené brambory, kmín a na mírném plameni povařte asi dvacet minut, než brambory změknou.
Mezitím z mouky, vajec a soli smíchejte husté těstíčko a před koncem varu vykrajujte lžičkou noky přímo do polévky. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.
Uvařenou polévku na vávěr pochuťte majoránkou a rozdrceným česnekem. Podávejte - ideálně s čerstvým chlebem.
Komentáře
Antonín Toman
16.11.2021 15:39
ok