Čínská polévka s ředkvičkami

Čínská polévka s ředkvičkami

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (2)
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 663 kcal
Bílkoviny 57 g
Cukr 82 g
Tuky 2 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Plátky ředkviček dodají této orientální polévce nejen něžný půvab, ale i švih.

Suroviny

vývar kuřecí 1.25 l
cukr 2 ČL
ocet
nejlépe rýžový
chilli sušené
zázvor (čerstvý)
sušený
sůl
pepř
krevety 150 g
vyloupané, vařené, nebo mražené
špenát 2 hrsti
jemně nakrájený
jarní cibulka 2 hrsti
želatina
na zahuštění
1. V hrnci uveďte do varu vývar a želatinu změkčete podle návodu na obalu – většinou se namáčí v troše vody. Jakmile se vývar začne vařit, vsyp­te do něj krevety a zhruba pět minut je povařte. Přidejte ředkvičky, špenát a cibulky a ještě dvě až tři minuty vařte. Vlijte namočenou želatinu a nechte polévku už jen znovu přejít varem.

2. Ochutnejte, podle potřeby osolte, opepřete, poprašte zázvorem a dotáhněte octem, cukrem a – pokud to máte rádi ostřejší – trochou chilli.

Obchod Apetit