Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dušené hovězí po čínsku

Šťavnaté masíčko vás dostane!

Vydání: 2005/5
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Chlazení: aspoň 2 hodiny, případně celou noc
PT1H
Vaření 1:00
Asijská

Ingredience

    • 1kg špalíček zadního hovězího (vhodná je třeba takzvaná falešná svíčková)
    • 1 lžíci oleje
    • 1/4 hrnku sójové omáčky
    • 2 lžíce dezertního vína nebo sherry
    • 1 stroužek česneku
    • 2 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
    • 1 hvězdičku badyánu
    • 2 lžičky přírodního cukru

Příprava jídla

1. Hovězí opečte ze všech stran na oleji, aby se povrch zatáhl – šťáva pak nemá možnost při vaření uniknout a maso zůstane vláčné. Poté ho vložte do hrnce s ostatními přísadami a zalijte vodou tak, aby bylo pokryté. Přiveďte k varu a zvolna povařte hodinu až dvě, dokud hovězí nezměkne; doba vaření závisí na druhu, velikosti, tvaru, ale také stáří masa. Každopádně ho připravujte pozvolna, aby nasáklo kořením, a krásně zvláčnělo.

2. Nechte hovězí ve vývaru aspoň dvě hodiny vychladnout. Pokud mu na to dopřejete celou noc, provoní se opravdu krásně. Vývar nevylévejte, může se vám hodit jako základ polévky nebo na její dochucení.

3. Nakrájejte maso na plátky; podávejte ho buď prohřáté (ve vývaru) s obvyklými přílohami, nebo při pokojové teplotě s různými omáčkami k namáčení. Skvělou volbou je meruňkové čatní podle našeho receptu.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/05, str.78

Přidat komentář