Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Terina z hovězí oháňky

Na večírek jsou ideální lahůdky, které lze připravit předem. Sulcy rozzáří každý stůl – dobře chutnají a jsou krásné na pohled.

Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Více než hodinu
PT3H
Vaření 3:00
Chuťovka Česká

Ingredience

    • 2 kg hovězí oháňky
    • 2 vepřové nebo telecí nožičky
    • 4 hřebíčky
    • 2 cibule, oloupané
    • 3 řapíky celeru, pokrájené
    • 1 bouquet garni (pár snítek tymiánu, petrželky, bobkových listů svázaných v gáze)
    • 3 pórky + 6 mrkví, omyté
    • 1 lžička koriandrových semen, podrcených
    • 500 ml výrazného suchého červeného vína
    • 1 lžička paštikového koření nebo quatre epices
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

     

Příprava jídla

1 Vložte oháňky a nožičky do hrnce, zalijte vodou, aby byly potopené, a přiveďte k varu. Sbírejte pěnu. Hřebíček zapíchejte do cibulí a přidejte k masu spolu s celerem, bouquet garni, pórkem a mrkví. Ztlumte a nechte zvolna táhnout 3 hodiny, až se maso začne oddělovat od kosti.

2 Vyjměte oháňky a oberte maso, dokud je ještě horké. Vylovte pórek a mrkev, pokrájejte nadrobno a dejte stranou. Vývar přeceďte přes jemné síto a přiveďte znovu k varu. Vařte, až se objem zmenší zhruba na třetinu (budete potřebovat 200 ml).

3 V rendlíku nasucho za stálého míchání opražte koriandr, až se rozvoní. Přilijte víno a vařte, až se zredukuje na čtvrtinu. Přilijte 200 ml připraveného vývaru, vsypte paštikové koření, osolte a opepřete.

4 Rozložte maso, mrkev a pórek do nádoby na terinu a lehce upěchujte. Zalijte připravenou tekutinou. Uložte na 24 hodin do chladničky.

NĚCO NAVÍC

Pokud mrkev a pórek z vývaru vypadají příliš unaveně dlouhým varem, nahraďte je kvůli barvě novou, krátce povařenou zeleninou.

Jak na to: sulc a želé

Klasické sulcy a želé jsou dobré a zdravé, a mohou být navíc ještě i krásné. Jak postupovat, aby se vše povedlo? Na...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí terina s pikantními meruňkami

Pomerančové želé s hřebíčkem a cointreau krémem

Treska s čočkou v želé

Bloody Mary želé s řapíkatým celerem

Borůvkové želé s růžovým vínem a vanilkovou pěnou

Přidat komentář