0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Terina z hovězí oháňky

Terina z hovězí oháňky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Terina z hovězí oháňky

5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7619 kcal
Bílkoviny 500 g
Sacharidy 356 g
Tuky 426 g
Vláknina 159 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na večírek jsou ideální lahůdky, které lze připravit předem. Sulcy rozzáří každý stůl – dobře chutnají a jsou krásné na pohled.

Suroviny

oháňka 2 kg
vepřové nožičky 2 ks
lze použít telecí
hřebíček 4 ks
cibule 2 ks
oloupané
řapíkatý celer 3
řapíky, pokrájené
bouquet garni 1 ks
(pár snítek tymiánu, petrželky, bobkových listů svázaných v gáze)
pórek 3 ks
omyté
mrkev 6 ks
omyté
koriandrová semínka 1 ČL
podrcená
výrazné
paštikové koření 1 ČL
lze nahradit quatre epices
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Vložte oháňky a nožičky do hrnce, zalijte vodou, aby byly potopené, a přiveďte k varu. Sbírejte pěnu. Hřebíček zapíchejte do cibulí a přidejte k masu spolu s celerem, bouquet garni, pórkem a mrkví. Ztlumte a nechte zvolna táhnout 3 hodiny, až se maso začne oddělovat od kosti.

2 Vyjměte oháňky a oberte maso, dokud je ještě horké. Vylovte pórek a mrkev, pokrájejte nadrobno a dejte stranou. Vývar přeceďte přes jemné síto a přiveďte znovu k varu. Vařte, až se objem zmenší zhruba na třetinu (budete potřebovat 200 ml).

3 V rendlíku nasucho za stálého míchání opražte koriandr, až se rozvoní. Přilijte víno a vařte, až se zredukuje na čtvrtinu. Přilijte 200 ml připraveného vývaru, vsypte paštikové koření, osolte a opepřete.

4 Rozložte maso, mrkev a pórek do nádoby na terinu a lehce upěchujte. Zalijte připravenou tekutinou. Uložte na 24 hodin do chladničky.

NĚCO NAVÍC

Pokud mrkev a pórek z vývaru vypadají příliš unaveně dlouhým varem, nahraďte je kvůli barvě novou, krátce povařenou zeleninou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč