Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Terina z hovězí oháňky
Terina z hovězí oháňky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Terina z hovězí oháňky

5/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7619 kcal
Bílkoviny 500 g
Sacharidy 356 g
Tuky 426 g
Vláknina 159 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na večírek jsou ideální lahůdky, které lze připravit předem. Sulcy rozzáří každý stůl – dobře chutnají a jsou krásné na pohled.

Suroviny

lze použít telecí
oloupané
řapíkatý celer 3
řapíky, pokrájené
bouquet garni 1 ks
(pár snítek tymiánu, petrželky, bobkových listů svázaných v gáze)
pórek 3 ks
omyté
mrkev 6 ks
omyté
koriandrová semínka 1 ČL
podrcená
výrazné
paštikové koření 1 ČL
lze nahradit quatre epices
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Vložte oháňky a nožičky do hrnce, zalijte vodou, aby byly potopené, a přiveďte k varu. Sbírejte pěnu. Hřebíček zapíchejte do cibulí a přidejte k masu spolu s celerem, bouquet garni, pórkem a mrkví. Ztlumte a nechte zvolna táhnout 3 hodiny, až se maso začne oddělovat od kosti.

2

Vyjměte oháňky a oberte maso, dokud je ještě horké. Vylovte pórek a mrkev, pokrájejte nadrobno a dejte stranou. Vývar přeceďte přes jemné síto a přiveďte znovu k varu. Vařte, až se objem zmenší zhruba na třetinu (budete potřebovat 200 ml).

3

V rendlíku nasucho za stálého míchání opražte koriandr, až se rozvoní. Přilijte víno a vařte, až se zredukuje na čtvrtinu. Přilijte 200 ml připraveného vývaru, vsypte paštikové koření, osolte a opepřete.

4

Rozložte maso, mrkev a pórek do nádoby na terinu a lehce upěchujte. Zalijte připravenou tekutinou. Uložte na 24 hodin do chladničky.

NĚCO NAVÍC

Pokud mrkev a pórek z vývaru vypadají příliš unaveně dlouhým varem, nahraďte je kvůli barvě novou, krátce povařenou zeleninou.

[[nid:26134]]

Apetit magazín