Na večírek jsou ideální lahůdky, které lze připravit předem. Sulcy rozzáří každý stůl – dobře chutnají a jsou krásné na pohled.
Suroviny
Postup
Vložte oháňky a nožičky do hrnce, zalijte vodou, aby byly potopené, a přiveďte k varu. Sbírejte pěnu. Hřebíček zapíchejte do cibulí a přidejte k masu spolu s celerem, bouquet garni, pórkem a mrkví. Ztlumte a nechte zvolna táhnout 3 hodiny, až se maso začne oddělovat od kosti.
Vyjměte oháňky a oberte maso, dokud je ještě horké. Vylovte pórek a mrkev, pokrájejte nadrobno a dejte stranou. Vývar přeceďte přes jemné síto a přiveďte znovu k varu. Vařte, až se objem zmenší zhruba na třetinu (budete potřebovat 200 ml).
V rendlíku nasucho za stálého míchání opražte koriandr, až se rozvoní. Přilijte víno a vařte, až se zredukuje na čtvrtinu. Přilijte 200 ml připraveného vývaru, vsypte paštikové koření, osolte a opepřete.
Rozložte maso, mrkev a pórek do nádoby na terinu a lehce upěchujte. Zalijte připravenou tekutinou. Uložte na 24 hodin do chladničky.
NĚCO NAVÍCPokud mrkev a pórek z vývaru vypadají příliš unaveně dlouhým varem, nahraďte je kvůli barvě novou, krátce povařenou zeleninou.
[[nid:26134]]