
Francouzská čokoládová pěna
Skvostný čokoládový dezert pro slavnostní chvíle.
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí:
Doba přípravy: Do 30 minut
Chlazení: 2-3 hodiny
Chlazení: 2-3 hodiny
P
Ingredience
-
180g tmavé čokolády (ideálně se 70% kakaa)
1 lžíce másla
3 vejce, bílky a žloutky odděleně
2 lžíce rumu, likéru nebo jiného oblíbeného alkoholu
cukr na přislazení
Příprava jídla
Máslo, čokoládu, 75ml vody (a pokud chcete tak i alkohol) dejte do
ohnivzdorné misky, tu postavte na hrnec s vroucí vodou a nechte
rozpustit.
Pak přimíchejte žloutky a případně i cukr, pokud chcete pěnu sladší.
Bílky vyšlehejte na tuhý sníh. Jemně ho vmíchejte do zchladlé
čokoládové směsi. Hmotu rozdělte do mističek a nechte v lednici
ztuhnout.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Lucie Lin
19. Únor 2010 10:12