Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Francouzská čokoládová pěna

Skvostný čokoládový dezert pro slavnostní chvíle.



Autor:
Hodnocení:
88 (hlasů)
Počet porcí:
Doba přípravy: Do 30 minut
Chlazení: 2-3 hodiny
P
Dort Francouzská

Ingredience

    180g tmavé čokolády (ideálně se 70% kakaa)
    1 lžíce másla
    3 vejce, bílky a žloutky odděleně
    2 lžíce rumu, likéru nebo jiného oblíbeného alkoholu
    cukr na přislazení

Příprava jídla

Máslo, čokoládu, 75ml vody (a pokud chcete tak i alkohol) dejte do ohnivzdorné misky, tu postavte na hrnec s vroucí vodou a nechte rozpustit.

Pak přimíchejte žloutky a případně i cukr, pokud chcete pěnu sladší. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh. Jemně ho vmíchejte do zchladlé čokoládové směsi. Hmotu rozdělte do mističek a nechte v lednici ztuhnout.


Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tak jsem koukla na video a pak jsem to doma uvařila,jak jsem si pamarovala. Jen jsem dala jen 1 čokoládu (85%) a 2 vajíčka, likér jsem samosebou zapomněla. No i tak to byla vážně pochoutka. Jednoduché, přitom to je luxusní záležitost. Těším se, až s tím budu ohromovat návštěvy.

Přidat komentář