Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Won ton

Pro milovníky asijské kuchyně. Udělejte si placičky won ton se sójovými výhonky, zázvorem, mrkví, celerem a výbornou omáčkou.

Vydání: 2009/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
Napařování 30 minut
P
Zelenina Asijská

Ingredience

    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 2 řapíky celeru, po 70 g zelí a červené papriky,
    • 300 g mrkve, nasekané či nakrouhané nadrobno
    • 130 g sójových výhonků
    • 2 stroužky česneku + 3 jarní cibulky, obojí nasekané
    • 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
    • 1–2 lžičky kukuřičné škrobové moučky
    • 2 lžičky sezamového oleje + 2 lžičky sójové omáčky
    • mořská sůl
    • placičky won ton

Příprava jídla

1 Lžíci oleje rozpalte ve woku, přihoďte celer, zelí, papriku, mrkev, výhonky a opékejte 2 minuty. Pak přidejte česnek, cibulku a zázvor a opékejte další 2 minuty. Škrob rozpusťte v troše vody, přilijte sezamový olej, sójovou omáčku a rozmíchejte dohladka, nalijte na zeleninu a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Osolte.

2 Placičku won ton si dejte na levou dlaň, prstem pravé ruky namočte okraje, doprostřed dejte náplň a spojte do tvaru mušle – po částech okraj překládejte přes sebe. Pak placičky naskládejte do bambusového napařovadla a půl hodiny napařujte nad hrncem s vroucí vodou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čínské menu

Kuře na víně a sójové omáčce

Pikantní vepřové

Křupavé nudle s kachními prsíčky

Hovězí na černých fazolích

Čínská smažená rýže

REKLAMA

Přidat komentář