Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 853 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 14 g
Tuky 53 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé rychlé pohoštění pro přátele – podávat můžete přímo z bambusového sítka, v němž vaříte!

Suroviny

krevety 300 g
malé, předvařené, loupané, nasekané nadrobno
jarní cibulka 2 ks
bambusové výhonky 2 PL
nasekané
ústřicová omáčka 1 PL
1 PL
sake
sezamový olej ½
30 ks
placiček won ton (viz Tip)
sójová omáčka
k podávání

Postup

1

Krevety, cibulku, bambusové výhonky, ústřicovou omáčku, saké, sezamový olej a vaječný bílek smíchejte v míse. Placičku won ton si položte na dlaň, ukazováček druhé ruky namočte do vody a potřete jím okraj placičky tak, aby byl mokrý a začal se lepit. Doprostřed dejte lžičku krevetové náplně a slepte podle obrázku do hvězdice – vždy od rohů ke středu. Nebojte se těsto stisknout. Menších prasklin se bát nemusíte, taštičky se nebudou vařit, ale jen napařovat.

2

Bambusové napařovadlo vyložte bílým pečicím papírem, narovnejte do něj taštičky (případně i do druhého patra) a uzavřete víkem. Do rendlíku jen o trochu většího než napařovák nalijte vodu a přiveďte ji k varu, pak na hrnec ,nasaďte napařovadlo a napařujte 5 minut. Opakujte se všemi taštičkami. Servírujte se sójovou omáčkou.

TIP
Bambusové napařovadlo krásně vypadá, jídlo v něm můžete rovnou servírovat a stejně jako placičky won ton ho koupíte například v korejsko-japonském obchodě v Korunní ulici 47 v Praze 2. Stojí 180 korun.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...