Skvělé rychlé pohoštění pro přátele – podávat můžete přímo z bambusového sítka, v němž vaříte!
Suroviny
1 Krevety, cibulku, bambusové výhonky, ústřicovou omáčku, saké, sezamový olej a vaječný bílek smíchejte v míse. Placičku won ton si položte na dlaň, ukazováček druhé ruky namočte do vody a potřete jím okraj placičky tak, aby byl mokrý a začal se lepit. Doprostřed dejte lžičku krevetové náplně a slepte podle obrázku do hvězdice – vždy od rohů ke středu. Nebojte se těsto stisknout. Menších prasklin se bát nemusíte, taštičky se nebudou vařit, ale jen napařovat.
2 Bambusové napařovadlo vyložte bílým pečicím papírem, narovnejte do něj taštičky (případně i do druhého patra) a uzavřete víkem. Do rendlíku jen o trochu většího než napařovák nalijte vodu a přiveďte ji k varu, pak na hrnec ,nasaďte‘ napařovadlo a napařujte 5 minut. Opakujte se všemi taštičkami. Servírujte se sójovou omáčkou.
TIP
Bambusové napařovadlo krásně vypadá, jídlo v něm můžete rovnou servírovat a stejně jako placičky won ton ho koupíte například v korejsko-japonském obchodě v Korunní ulici 47 v Praze 2. Stojí 180 korun.