
Orientální vaječné závitky
Rychleji už to nejde
Vydání: 2005/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Pečení placek: 3 minuty
Pečení placek: 3 minuty
P
Ingredience
- 2 salátová srdíčka, natrhaná
- 4 nakrájená rajčata
- 1 malou pevnou okurku, drobně nakrájenou
- svazeček posekaného čerstvého koriandru
- 2 špetky mletého chilli
- 4 celozrnné chlebové placky
- 4 vajíčka
- sůl a pepř na dochucení
- nízkotučný přírodní jogurt, nejlépe bio
Příprava jídla
1. V míse smíchejte salát, rajčata, okurku, koriandr a špetku chilli.
2. Chlebovou placku krátce opečte na středním plameni na teflonové pánvi bez tuku. Mezitím našlehejte vajíčko s druhou špetkou chilli a trochou soli a pepře. Otočte placku, vlijte na ni našlehané vejce a rozetřete ho do krajů. Když je vajíčko kolem okrajů hotové, placku opět rychle otočte (pokud se vejce trochu vylije na pánev, nic se neděje) a nechte vajíčko pár vteřin opékat. Položte na talíř tak, aby zůstalo navrch.
3. Na každou placku rozložte salát, pokapejte ji jogurtem, zaviňte a podávejte.
Jde to i pikantněji: Spolu se salátem do rolky zabalte indické kořenicí přípravky, jako je třeba čatní. Výborně vám ale poslouží i čalamáda nebo kyselé okurky.
Tip apetitu
Jihočeský bílý jogurt Madeta je nejhustší, jaký u nás dostanete. Vyrábí se tradičně z nehomogenizovaného mléka. 200 g za cca 13,50 Kč, běžná obchodní síť
2. Chlebovou placku krátce opečte na středním plameni na teflonové pánvi bez tuku. Mezitím našlehejte vajíčko s druhou špetkou chilli a trochou soli a pepře. Otočte placku, vlijte na ni našlehané vejce a rozetřete ho do krajů. Když je vajíčko kolem okrajů hotové, placku opět rychle otočte (pokud se vejce trochu vylije na pánev, nic se neděje) a nechte vajíčko pár vteřin opékat. Položte na talíř tak, aby zůstalo navrch.
3. Na každou placku rozložte salát, pokapejte ji jogurtem, zaviňte a podávejte.
Jde to i pikantněji: Spolu se salátem do rolky zabalte indické kořenicí přípravky, jako je třeba čatní. Výborně vám ale poslouží i čalamáda nebo kyselé okurky.
Tip apetitu
Jihočeský bílý jogurt Madeta je nejhustší, jaký u nás dostanete. Vyrábí se tradičně z nehomogenizovaného mléka. 200 g za cca 13,50 Kč, běžná obchodní síť
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Ayleen (neověřeno)
17. Duben 2006 15:12
Alena (neověřeno)
2. Září 2007 13:02
Eva Klabzubová
28. Duben 2009 20:36