Závitky jsem uvařila jednoho dne v redakční kuchyni, abych vyzkoušela dávkování křenu (dejte hodně!). Kolegyně to ocenily natolik, že jsem skoro neochutnala…
Suroviny
Postup
Vepřové kotlety odblaňte a přes potravinářskou fólii rozklepejte dotenka. Osolte a opepřete z obou stran. Jednu stranu silně pomažte mascarpone, hustě posypte křenem, mírně přitlačte a poklaďte slaninou. Na ni položte měsíček jablka a sviňte. Spíchněte párátkem a naklaďte do pekáčku.
Troubu předehřejte na 200 °C. Maso zasypte zbývající pokrájenou slaninou a jablkem. Mírně podlijte smetanou a pečte asi 30–45 minut dozlatova a doměkka.
Před koncem do šťávy přidejte zbylou smetanu, podle chuti dosolte a případně zahustěte škrobem rozmíchaným ve dvou lžičkách studené vody. Podávejte nejlépe s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nechte křen zazářit: Připravte si s námi křenové lahůdky(15 receptů )