Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové závitky s jablky a křenem
Vepřové závitky s jablky a křenem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové závitky s jablky a křenem

3.7/5 Počet hodnocení: 43
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2465 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 39 g
Tuky 210 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Závitky jsem uvařila jednoho dne v redakční kuchyni, abych vyzkoušela dávkování křenu (dejte hodně!). Kolegyně to ocenily natolik, že jsem skoro neochutnala…

Suroviny

kotleta 4 ks
bez kosti
sůl
pepř
čerstvě mletý
křen 4 PL
strouhaný (i víc)
kvalitní, na plátky
červené, zbavené jádřince, na měsíčky
škrob 1 ČL
nemusí být
k podávání

Postup

1

Vepřové kotlety odblaňte a přes potravinářskou fólii rozklepejte dotenka. Osolte a opepřete z obou stran. Jednu stranu silně pomažte mascarpone, hustě posypte křenem, mírně přitlačte a poklaďte slaninou. Na ni položte měsíček jablka a sviňte. Spíchněte párátkem a naklaďte do pekáčku.

2

Troubu předehřejte na 200 °C. Maso zasypte zbývající pokrájenou slaninou a jablkem. Mírně podlijte smetanou a pečte asi 30–45 minut dozlatova a doměkka.

3

Před koncem do šťávy přidejte zbylou smetanu, podle chuti dosolte a případně zahustěte škrobem rozmíchaným ve dvou lžičkách studené vody. Podávejte nejlépe s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/2

Apetit magazín