0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové závitky s jablky a křenem

Vepřové závitky s jablky a křenem

3.6 / 5. Počet hodnocení: 37
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1712 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 26 g
Tuky 170 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Závitky jsem uvařila jednoho dne v redakční kuchyni, abych vyzkoušela dávkování křenu (dejte hodně!). Kolegyně to ocenily natolik, že jsem skoro neochutnala…

Suroviny

4 ks
vepřová kotleta bez kosti
sůl
a čerstvě mletý pepř
mascarpone 150 g
křen 4 PL
strouhaný i víc
anglická slanina 150 g
kvalitní, na plátky
1 ks
červené jablko zbavené jádřince, na měsíčky
smetana ke šlehání 150 ml
škrob 1 ČL
nemusí být
bramborová kaše
k podávání

1 Vepřové kotlety odblaňte a přes potravinářskou fólii rozklepejte dotenka. Osolte a opepřete z obou stran. Jednu stranu silně pomažte mascarpone, hustě posypte křenem, mírně přitlačte a poklaďte slaninou. Na ni položte měsíček jablka a sviňte. Spíchněte párátkem a naklaďte do pekáčku.

2 Troubu předehřejte na 200 °C. Maso zasypte zbývající pokrájenou slaninou a jablkem. Mírně podlijte smetanou a pečte asi 30–45 minut dozlatova a doměkka.

3 Před koncem do šťávy přidejte zbylou smetanu, podle chuti dosolte a případně zahustěte škrobem rozmíchaným ve dvou lžičkách studené vody. Podávejte nejlépe s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit