Masové závitky Bo la lot je oblíbený vietnamský pokrm z grilu. Jde o válečky mletého hovězího masa v betelových listech, které se často podávají s tenkými rýžovými nudlemi a klasickou sladkokyselou omáčkou Nước chấm. Tento recept pro vás otestoval foodblogger Pavel Berky – video najdete na jeho i našem Instagramu.
Suroviny
Postup
Koriandrové stonky nakrájejte nadrobno. Bílou část citronové trávy naklepejte tupou stranou nože a poté nakrájejte nadrobno. (Zelenou uschovejte a použijte třeba do vývaru). Jarní cibulku i česnek nakrájejte také najemno. Pokud použijete chilli papričku, zbavte ji semínek a též nakrájejte nadrobno. Vše dejte do mísy, přidejte mleté maso a zbylé suroviny kromě betelových listů. Promíchejte.
Betelové listy omyjte. Z masové směsi tvořte menší válečky (o něco menší než čevabčiči) a každý zabalte do listu. Balte je jako tortillu: položte betelový list tmavou lesklou stranou na pracovní plochu a špičkou od sebe, do spodní části dejte masový váleček, přehněte kraj nejblíže k vám, poté strany listu a nakonec zarolujte směrem ke špičce.
Závitky opékejte na na grilu z každé strany cca 3 minuty dle velikosti válečků. Podávejte jako snack anebo s nudlovým nebo jiným salátkem.