Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masové závitky Bo la lot
Masové závitky Bo la lot
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Masové závitky Bo la lot

5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1460 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 181 g
Tuky 41 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Masové závitky Bo la lot je oblíbený vietnamský pokrm z grilu. Jde o válečky mletého hovězího masa v betelových listech, které se často podávají s tenkými rýžovými nudlemi a klasickou sladkokyselou omáčkou Nước chấm. Tento recept pro vás otestoval foodblogger Pavel Berky – video najdete na jeho i našem Instagramu.

Suroviny

koriandr čerstvý 1 svazek
pouze stonky
citronová tráva 4 ks
jarní cibulka 1 ks
česnek 3 stroužky
oloupané
červená, podle chuti (lze vynechat)
rybí omáčka 5 PL
lze nahradit
třtinový cukr 2 PL
koření pěti vůní 1,5 ČL
1 bal
betelové listy

Postup

1

Koriandrové stonky nakrájejte nadrobno. Bílou část citronové trávy naklepejte tupou stranou nože a poté nakrájejte nadrobno. (Zelenou uschovejte a použijte třeba do vývaru). Jarní cibulku i česnek nakrájejte také najemno. Pokud použijete chilli papričku, zbavte ji semínek a též nakrájejte nadrobno. Vše dejte do mísy, přidejte mleté maso a zbylé suroviny kromě betelových listů. Promíchejte. 

2

Betelové listy omyjte. Z masové směsi tvořte menší válečky (o něco menší než čevabčiči) a každý zabalte do listu. Balte je jako tortillu: položte betelový list tmavou lesklou stranou na pracovní plochu a špičkou od sebe, do spodní části dejte masový váleček, přehněte kraj nejblíže k vám, poté strany listu a nakonec zarolujte směrem ke špičce. 

3

Závitky opékejte na na grilu z každé strany cca 3 minuty dle velikosti válečků. Podávejte jako snack anebo s nudlovým nebo jiným salátkem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/6

Apetit magazín