Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masové závitky Bo la lot
Masové závitky Bo la lot
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Masové závitky Bo la lot

5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1460 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 181 g
Tuky 41 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Masové závitky Bo la lot je oblíbený vietnamský pokrm z grilu. Jde o válečky mletého hovězího masa v betelových listech, které se často podávají s tenkými rýžovými nudlemi a klasickou sladkokyselou omáčkou Nước chấm. Tento recept pro vás otestoval foodblogger Pavel Berky – video najdete na jeho i našem Instagramu.

Suroviny

koriandr čerstvý 1 svazek
pouze stonky
citronová tráva 4 ks
jarní cibulka 1 ks
česnek 3 stroužky
oloupané
červená, podle chuti (lze vynechat)
rybí omáčka 5 PL
lze nahradit
třtinový cukr 2 PL
koření pěti vůní 1,5 ČL
1 bal
betelové listy

Postup

1

Koriandrové stonky nakrájejte nadrobno. Bílou část citronové trávy naklepejte tupou stranou nože a poté nakrájejte nadrobno. (Zelenou uschovejte a použijte třeba do vývaru). Jarní cibulku i česnek nakrájejte také najemno. Pokud použijete chilli papričku, zbavte ji semínek a též nakrájejte nadrobno. Vše dejte do mísy, přidejte mleté maso a zbylé suroviny kromě betelových listů. Promíchejte. 

2

Betelové listy omyjte. Z masové směsi tvořte menší válečky (o něco menší než čevabčiči) a každý zabalte do listu. Balte je jako tortillu: položte betelový list tmavou lesklou stranou na pracovní plochu a špičkou od sebe, do spodní části dejte masový váleček, přehněte kraj nejblíže k vám, poté strany listu a nakonec zarolujte směrem ke špičce. 

3

Závitky opékejte na na grilu z každé strany cca 3 minuty dle velikosti válečků. Podávejte jako snack anebo s nudlovým nebo jiným salátkem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/6

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč