Závitky z vánoční nádivky

Závitky z vánoční nádivky

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Více než hodinu 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9425 kcal
Bílkoviny 961 g
Cukr 168 g
Tuky 526 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Chytrý recept, který má hned dvojí využití – jako nádivka do sváteční krůty a jako základ ,párečků‘ ve slanině, které si všichni zamilují. Směs jablek, celeru a vlašských ořechů chutná bezvadně!

Suroviny

chleba 200 g
bílý (asi 5 silných krajíců s kůrkou)
cibule 1 ks
velká a rozčtvrcená
česnek 2 stroužky
petržel hrst
klobása 450 g
čerstvá bez střívka (například cipolata)
jablka 2 ks
oloupaná a jemně pokrájená
celer 3
drobně nakrájené
vlašské ořechy 100 g
nasekané
kari koření 1 ČL
vejce 1 ks
velké
citron 1 ks
nastrouhaná kůra a šťáva z poloviny citronu
slanina 20 plátků
prorostlá
sůl
pepř
1. Chleba rozmixujte a nasypte do velké mísy. Do mixéru teď naházejte cibuli, česnek a petržel a rozmixujte najemno. Směs přidejte spolu se všemi přísadami kromě slaniny do mísy ke strouhance. Osolte, opepřete a poté prohněťte, dokud se všechno nespojí.

2.
Třetinu nádivky si schovejte na krůtu a zbytek rozdělte na asi dvacet válečků o síle prstu. Každý pak zabalte do slaniny. ,Párečky‘ vložte do mělké zapékací misky a upečte (viz bod 9 v receptu na krůtu).

Komentáře

Anonym

Vážená paní Aleno, zaujal mě Váš recept na vánoční nádivku.Po drobných úpravách(místo chleba - jedlé kaštany a trochu pozměnil dávky ingrediencí) jsem použíl Vaší nádivku do krůtích prsou v jedné Athénské vyhlášené restauraci při vánočním menu.Dovolte mi tímto složit Vám poklonu.Úspěch byl ohromující.Děkuji za inspiraci. Martin Caha executive chef hotelu Větrov a restaurantu Dimarhia Dekatria Elliniko,Athens,Greece.

Obchod Apetit