Chytrý recept, který má hned dvojí využití – jako nádivka do sváteční krůty a jako základ ,párečků‘ ve slanině, které si všichni zamilují. Směs jablek, celeru a vlašských ořechů chutná bezvadně!
Suroviny
chleba
200
g
bílý (asi 5 silných krajíců s kůrkou)
cibule
1
ks
velká a rozčtvrcená
česnek
2
stroužky
petržel
hrst
klobása
450
g
čerstvá bez střívka (například cipolata)
jablko
2
ks
oloupaná a jemně pokrájená
celer
3
drobně nakrájené
vlašské ořechy
100
g
nasekané
kari koření
1
ČL
vejce
1
ks
velké
citron
1
ks
nastrouhaná kůra a šťáva z poloviny citronu
slanina
20
plátků
prorostlá
sůl
pepř
Postup
1
Chleba rozmixujte a nasypte do velké mísy. Do mixéru teď naházejte cibuli, česnek a petržel a rozmixujte najemno. Směs přidejte spolu se všemi přísadami kromě slaniny do mísy ke strouhance. Osolte, opepřete a poté prohněťte, dokud se všechno nespojí.
2. Třetinu nádivky si schovejte na krůtu a zbytek rozdělte na asi dvacet válečků o síle prstu. Každý pak zabalte do slaniny. ,Párečky‘ vložte do mělké zapékací misky a upečte (viz bod 9 v receptu na krůtu).
2. Třetinu nádivky si schovejte na krůtu a zbytek rozdělte na asi dvacet válečků o síle prstu. Každý pak zabalte do slaniny. ,Párečky‘ vložte do mělké zapékací misky a upečte (viz bod 9 v receptu na krůtu).
Komentáře