Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čočka s meruňkovým džemem

Vegetariánská lahůdka šéfkuchaře Marka Mráze. Největší výhodou tohoto receptu je, že se nemusíte zdržovat namáčením čočky. Používá se totiž červená čočka, která je uvařená za 15–20 minut i bez namáčení. Pochází z Orientu a vyznačuje se jemnou chutí. K dostání je většinou už loupaná, neloupaná má totiž fialovou barvu.

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Zelenina Indická

Ingredience

    • 200 g řapíkatého celeru
    • 5 jarních cibulek
    • 100 g másla
    • 1 lžička hořčičného semínka
    • ¼ lžičky římského kmínu
    • 1 lžička kari koření
    • ¼ lžičky chilli koření
    • 400 g červené čočky
    • sůl

    K podávání

    • meruňková zavařenina
    • toustový chléb

Příprava jídla

1 Celer nakrájejte na menší kousky a jarní cibulku nasekejte najemno.



2 Máslo na co nejmenším plameni rozpusťte v pánvi a pak na něm zlehka opečte hořčičné semínko, kmín, kari a chilli koření, až uvolní chuť a vůni.



3 Pak přidejte řapíkatý celer a jarní cibulku. Vše zprudka a krátce opečte.



4
Nakonec přidejte červenou čočku, opečte ji, podlijte asi půllitrem vody, osolte a duste do změknutí; trvá to asi dvacet minut. Podle potřeby dolévejte vodu, aby se čočka nepřipalovala.



5 Podávejte s meruňkovou zavařeninou a s opečeným toustovým chlebem.

NĚCO NAVÍC: Podávání čočky s meruňkami (zavařeninou nebo sušenými plody) a vlašskými ořechy je stejně typické jako sladkokyselá úprava.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dhál z červené čočky a fazolek mungo

Zapečené brambory s dijonskou hořčicí

Zeleninové kari

Polentové noky

REKLAMA

Přidat komentář